USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Скільки торфу можна видобути на Волині

6 Жовтня 2014 14:51
У рамках інвестиційного проекту ДП «Волиньторф» визначили, скільки тисяч тонн торфу видобуватимуть на теренах області.

Про це під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 6 жовтня розповів радник голови ОДА Сергій Кошарук.

З його слів, керівництво підприємства разом із представниками ОДА опрацювало інформацію про наявні перспективні родовища на території області. Серед них обрали сім найдоступніших, загальною площею 3 272 гектари, які можна освоїти з мінімальним комплексом проблем. Частина територій – болота, частина – під чагарниками, є сільськогосподарські землі, найбільше лісових земель.

У перспективі освоєння цих площ уможливить щороку видобувати 200 тисяч тонн торфу. Витрати, необхідні для освоєння торфовищ та їх використання, впродовж десяти років становлять 203 мільйони гривень.

Окупність проекту до 9 років. Наразі працюють у напрямку залучення до проекту можливих пільг та преференцій, які дає законодавство, зокрема, Закон «Про індустріальні парки» та «Про енергозбереження».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Волиньторф Показати IP 6 Жовтня 2014 15:03
200 тисяч тон торфу треба щоб виготовити 100 тисяч тон торфобрикету.На сьогодні в області його виробляється більше.А ще ж скільки треба торфу спалити на виробництво цих 100 тисяч тон.Щось не так з розрахунками пане Кошарук.
Волинь Показати IP 6 Жовтня 2014 19:32
З таким підходом скоро всі землі роздадуть наші "розумні" чиновники. А на місці тих 4000 гектарів будуть жаби квакати і співати дифирамби кошарукам і іншим дибілам.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus