USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Скорбну матір» слухатимуть у Луцьку. РОЗВІДКА ВН

29 Березня 2014 16:58
У Луцьку звучатиме твір італійського композитора Джованні Батіста Перголезі «Stabat mater».

Завтра відбудеться благодійний концерт, присвячений матерям героїв «Небесної сотні». Кошти, зібрані під час заходу, передадуть сім’ям загиблих та постраждалим Героям Майдану.

Кантату «Stabat mater» виконуватиме жіночий хор «Gloria» Луцького педколеджу та камерний оркестр «Conmoto» Луцької музичної школи №2.

Кореспондент Інформаційного агентства Волинські Новини побував на репетиції заходу. Завідувач відділення музичного виховання луцького педколеджу Василь Шкоба розповідає, що хор до виконання цього твору готувався близько року. Але інтенсивні репетиції розпочалися з початку 2014-ого.

Весь твір розрахований на 45 хвилин і складається з 11 номерів.

«На сьогоднішній день немає кращого твору, який би так актуально звучав у наш час», - каже Василь Шкоба.

Спочатку, розповідає він, планували організувати виступ у костелі, оскільки твір «Stabat mater» - римський католицький гімн, та й акустика там краща. Але до заходу долучилося управління культутри міської ради і запропонувало присвятити його матерям бійців Небесної Сотні. Тож захід вирішили провести у Палаці культури міста.

Концерт відбудеться в Палаці культури 30 березня. Початок о 15:00.

Нагадаємо, завтра у Луцьку відбудеться низка заходів до дня сороковин по Небесній Сотні.

Довідково:
Італійський композитор Джованні Батіста Перголезі написав свій найвідоміший духовний твір – кантату «Stabatmater» незадовго до смерті.
Автором слів цього римського католицького гімну вважається італійський поет ХІІІ століття Якопоне Да Тоді. Свою назву текст одержав за першими рядками Stabat Mater dolorosa, що в перекладі означає «Стояла мати скорбна». Перша його частина оповідає про страждання Діви Маріїпід час розп'яття Ісуса Христа, а друга є благанням грішника про дарування йому раю після смерті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus