USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Скрипаль міг контактувати з СБУ

4 Жовтня 2018 20:54
Екс-агент російського ГРУ Сергій Скрипаль контактував зі Службою безпеки України, йдеться у книзі журналіста BBC Марка Урбана, присвяченій колишньому розвіднику.

Про це з посиланням на BBC повідомляє Громадське.

Зі слів Урбана, під час проживання у Солсбері Скрипаль був схожий на людину, яка «шукає, як вбити час». У зв’язку з цим екс-агент російської розвідки консультував спецслужби, або читав лекції про ГРУ.

Згідно з інформацією журналіста, Скрипаль зустрічався зі співробітниками СБУ, але Урбану невідомо, про що вони говорили.

«Можливо, Скрипаль консультував СБУ щодо того, як саме може діяти російське ГРУ на сході України», — припустив журналіст.

Також Урбан зазначив, що сам Скрипаль ніколи не говорив про свої контакти з СБУ.

Книга «Файли Скрипаля» (The Skripal Files) вийшла у продаж 4 жовтня, але журналісти видання змогли ознайомитися з нею раніше. В її основу лягли розмови Урбана зі Скрипалем, а також свідчення джерел журналіста у британських спецслужбах.

Нагадаємо, колишній офіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені без свідомості в Солсбері та потрапили до лікарні з отруєнням невідомою речовиною 5 березня. Речовина ідентифікували як "Новічок". Згодом в отруєнні екс-розвідника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії з'явився третій підозрюваний. Його особу встановили спецслужби Великобританії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus