USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Слабенко програв суд Войтовичу, бо екологію ще не загидили

3 Липня 2013 11:17
Суд відмовив у задоволенні позову лідера фракції «НУ» Сергія Слабенка до Волиньради про скасування рішення від 10 квітня, яким погоджено надання надр у користування ТзОВ «Зелена Енергія В».
Про це йдеться у постанові Волинського окружного адмінсуду.
До окружного адмінсуду надійшов позов від Сергія Слабенка на рішення Волинської облради від 10 квітня, яким погоджувалося ТзОВ «Зелена Енергія В» надання надр у користування.
Нагадаємо, засновниками цього ТзОВ є кіпрські фірми.

«Погодити ТзОВ «Зелена Енергія В» (04073, Київ, проспект Московський, 8) надання надр у користування з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки родовищ торфу «Велике», «Червинське», «Коростянське», «Куликівщина», «Судче» загальною площею в нульовій межі 9864 гектари, в промисловій – 6101 гектар на території Любешівського району за виключенням об’єктів природно заповідного фонд», - йдеться у скандальному рішенні Волиньради.

Ухвалити це питання вдалося лише мінімально потрібною кількістю голосів – 41-м. Цей проект рішення підтримали представники прогубернаторської більшості. Натомість опозиційні депутати за нього переважно не голосували.
Отож, суддя Волинського окружного адмінсуду Наталія Плахтій ухвалила відкрити провадження по справі про визнання протиправним та скасування «торфового» рішення Волинської облради.

У суді Слабенко повідомив, що позивається не як депутат облради, а як фізична особа. Він стверджував, що це рішення прийняте «з порушенням принципу верховенства закону, порушує права громадян на безпечне життя і здоров'я довкілля, прийняте не у відповідності до законів, які встановлюють особливий правовий режим з питань природоохоронної справи та поза межами повноважень обласної ради».

На думку Слабенка, цим рішенням порушується його право на безпечне довкілля.

Натомість представник Волинської облради Хитрик повідомив, що торфовища кіпріотам віддають відповідно до вимог норм чинного законодавства. Зокрема «Зеленій енергії В» віддали для геологічних розвідок лише ті земельні ділянки, які не входять до природно-заповідного фонду.

«Судом не встановлено обставин, через які рішення обласної ради, яким лише погоджено надання надр у користування, позбавляють позивача гарантованого статтею 50 Конституції України права на безпечне для життя і здоров'я довкілля», - йдеться у постанові суду.
Отож, у задоволенні позовних вимог Слабенка суд відмовив. Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus