USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Смерть під час полювання: місцева влада закриває очі на незаконний промисел?

1 Листопада 2017 17:08
У селі Орищі посеред ночі в полі застрелили сторожа кукурудзяної плантації. Пострілом з карабіну чоловікові знесло голову.

Місцевого мешканця застрелив директор ТОВ "Богдан Авто Луцьк". Ненавмисне вбивство під час полювання на кабана – так кваліфікують страшну трагедію. От тільки сезон полювання на кабана на момент стрілянини ще не розпочався. А горе-мисливці порушили усі можливі правила полювання, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Без годувальника залишилися дружина загиблого та син, який є студентом волинського вишу.

Як розповіла вдова, чоловік під час трагедії був на зміні, охороняв поля фірми «Луга-Нова». Проте працював загиблий неофіційно, тому сім’я і не надіється отримати компенсацію.

Тієї злощасної ночі простріляти кабанів приїхав високоповажний гість - директор ТОВ "Богдан Авто Луцьк" Олег Кухта. Він нібито і є винуватцем смерті 43-річного місцевого чоловіка. У пресі повідомляють, мисливець спіткнувся об ріллю, а карабін у його руках вистрілив у сторожа, який охороняв кукурудзяні поля. Щоправда, як пояснили в управлінні лісового та мисливського господарства Волині, сезон полювання на кабана на момент необережного вбивства ще не був відкритим. Тож мисливці самовільно взяли в руки зброю і пішли полювати.

Не на камеру місцеві жителі розповідають, що перед полюванням в одній із сільських хат була гостина. І після щедрого частування гість з напарником пішли стріляти дичину.

Як кажуть люди, версія «спіткнувся, впав, випадково застрелив» - народилася не відразу. Спочатку, зі слів селян, рідним говорили про самогубство. До слова, чоловіка застрелили біля 23 години, а жінку загиблого повідомили про біду лише під ранок.

«Зразу казали, що він сам застрелився. А як він міг застрелитись, з телефона чи що? Це не правда. Він подзвонив сказав прийду повечеряю», - каже місцева жителька Світлана, сестра вдови. Та додає, що у чоловіка з собою не було ніякої зброї.

Про те, що мисливці час від часу виходять на орищівські поля постріляти кабанів знають усі. І полювання ці - незаконні. Хто це контролює, журналісти спробували дізнатися у Луківській сільській раді, до якої входить село Орищі. Проте вбивство чоловіка керівництво сільської ради коментувати відмовилося.

«Я не буду нічого розказувати, бо я взагалі нічого не знаю. Їдьте в поліцію, нехай вам поліція і розкаже, дасть якісь дані», - каже заступник голови Луківської сільської ради Рита Марцинюк.

Черговий Іваничівського райвідділку поліції, своєю чергою, порадив журналістам розпитати про деталі вбивства в обласному управлінні поліції.

«Мисливський карабін, з якого було смертельно поранено 43-річного жителя Іваничівського району, поліція вилучила. Зброя була зареєстрована у встановленому порядку. За фактом вбивства через необережність поліція проводить досудове розслідування. Слідчі оголосили 60-річному лучанину про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 119-ї ККУ. Ця стаття передбачає покарання у виді обмеження волі строком від 3 до 5 років, або позбавлення волі на той самий строк», - розповів прес-секретар ГУ НП у Волинській області Віктор Гомоль.

До слова, фірма «Луга-Нова», на якій працював згиблий, зарестрована в Іваничах. Ця фірма орендує 500 гектарів землі на території Луківської сільської ради, та знаходиться у приміщенні цукрового заводу. Власником підприємства зазначений Сергій Ковальчук.

Журналісти спробували дізнатися, на яких умовах працював загиблий, адже смерть настала у результаті нещасного випадку саме на виробництві. Тож сім’я може претендувати на грошову компенсацію. Проте розпитати, чи все ж таки вона буде, журналістам так і не вдалося. І у директора, і у заступника, які за словами працівників перебували на робочому місці, двері були чомусь зачинені.

Чоловіка, який ще міг би жити і жити, застрелили на робочому місці і поховали.

А тим часом директор ТОВ "Богдан Авто Луцьк" Олег Кухта, який залишив сім’ю без годувальника, досі не запропонував потерпілій родині навіть допомоги.

Під питання залишається і те, чому керівники сільської ради, на території якої, зі слів людей, неодноразово відбувалися незаконні полювання, закриває очі на цю проблему навіть після трагедії. Та чому у поліції розглядають лише наслідки, а про контроль за подібним мисливських промислом мова не йде.

Що ж до грошової компенсації сім’ї загиблого, то для того, аби її отримати, необхідно, щоб фірма визнала, що цей працівник таки був у них на роботі і загинув під час виконання обов’язків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
321 Показати IP 1 Листопада 2017 17:22
Холопи і челядь, не заважайте місцевим царькам полювати і ліс вирізати !!! Не то в яму з водою посадять
ввв Показати IP 1 Листопада 2017 18:59
Чому не вилучені поліцією "глушник", "нічний" приціл та тепловізор.Більш як впевнений, що вони повинні були бути у директора.По-просту, вночі без цих приладів кабана не вполюєш.На рахунок:"Спотикнувся, вистрелив , випадково попав" - це 1% із 10 000.Адвокати почали вибудовувати лінію захисту.Сторожа жаль.Винний покарання не понесе, а якщо понесе то чисто символічно.
До ввв Показати IP 1 Листопада 2017 20:59
Той карабін СКС-62 , мабуть він сріляв так як ізраїльській *узі* в фільмі *правдива ложь*
Eugene Показати IP 1 Листопада 2017 21:08
А ВВВ має практичний досвід.
бандерівець Показати IP 2 Листопада 2017 09:08
якщо є свідки що потерпілий працював на фірмі то фірмі ще можуть влупити штраф за неоформленого працівника....
Валя Показати IP 3 Листопада 2017 21:51
Альо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus