USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Смертельна ДТП на Волині: чи підробив документи судмедексперт

12 Березня 2016 18:18
Феміда вивчає обвинувальний акт прокурорів, які доводять вину судмедексперта із Нововолинська з приводу підробки документів. Допоки суд встановлює справедливість, волинянина Дмитра Бачинського вже засудили на 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, торік Інформаційне агентство Волинські Новини опублікувало матеріал «Щоб засудити водія, на Волині судді «перенесли» ДТП з дороги на узбіччя?». Йшлося саме про цю ситуацію, зокрема волинянка Ольга Бачинська, упевнена в тому, що проти її сина відкрили фальшиву справу, повідомила прокурору області про злочин, скоєний колегією суддів Апеляційного суду Волинської області. Жінка заявляла, що судді внесли в ухвалу суду неправдиві відомості.

Зі слів матері засудженого, увечері 11 квітня 2011 року її син Дмитро Бачинський рухався на своєму авто "Volkswagen 7 NK" дорогою сполученням "Ковель-Жовква" під Нововолинськом. Того ж вечора з-за автобуса "Neoplan" на проїжджу частину вибіг у стані алкогольного сп’яніння пішохід Андрій Александров, якого Бачинський збив насмерть. Засуджений і його батьки вину у суді не визнають.

Ольга Бачинська каже, що усі експертизи довели, що це був нещасний випадок, адже тоді була дуже низька видимість, бо вулиця не освітлювалася і йшов дощ, також швидкість водія була в межах допустимої. Тож, спершу правоохоронці не вбачали причин у відкритті кримінального провадження.

Але мати потерпілого Андрія Александрова – Галина, не змирилася із цим, тож подала позов до суду. Після 4-річної судової тяганини Дмитра Бачинського таки засудили до 5-ти років позбавлення волі, позбавлення водійських прав на 3 роки та стагнення моральної шкоди матері загиблого у розмірі 80 тисяч гривень, та 7862, 4 гривень державі за судові витрати.

Вчора, 11-го березня, відбулося продовження цієї справи. Зокрема, в Луцькому міськрайонному суді розглянули справу щодо підробки висновку судмедексперта. Йшлося про те, що судмедексперт двічі давав висновок, і той, який розглядали в суді, коли винесли вирок водію, міг містити неправдиві відомості.

Прокурор Биков озвучив свій обвинувальний акт: «обвинувачений, працюючи на посаді лікаря 5 класу 2-го рангу в приміщенні кабінету у Нововолинську, проводячи досудову експертизу, навмисно склав підроблені документи, куди вніс завідома неправдиві відомості».

На це обвинувачений Війтович Богдан Іванович, який має стаж роботи 30 років, запевнив, що йому зрозуміла суть обвинувачена, втім, він визнає себе повністю невинним.

По тому прокурор оголосив що хоче заслухати двох свідків у справі, на це захисник обвинуваченого сказав, що він теж хоче заслухати свідків, і почав називати більше десятка прізвищ, серед яких - слідчі, поліцейські, медики та інші.

На це суддя Покидюк відповів, що список надто великий, і невідомо, чи вони дійсно дотичні до справи. А тому попросив надати офіційний лист-звернення з поясненням. Потому хотів оголосити перерву на тиждень, втім, обвинувачений сказав, що потрібно відкласти справу на місяць.

«Що п’ять років я проходжу курси перекваліфікації, й торік пропустив їх, бо був у зоні АТО. Мені пішли на зустріч і запросили на курси цього року, я маю їхати вже на початку наступного тижня, і триватимуть курси місяць. А відпроситися на день я не зможу, бо колись відпускали, а зараз ні – часи змінилися», -

Так, Феміда перенесла розгляд справи на 10:00 годину 13 квітня.

Зауважимо, що серед матеріалів справи є цікавий документ від 27.08.2015 року: «Висновок експерта» (експертиза за матеріалами справи). У ньому вказано про те, що в приміщенні ДУ «Головне бюро судово-медичної експертизи МОЗ України» судово-медична експертна комісія провела судово-медичну експертизу за матеріалами кримінального провадження.

Й у підсумку зауважено, що опис тілесних ушкоджень на трупі наведений у «Висновку експерта», справу щодо якого розглядають у суді, не відповідає вимогам, затвердженим Наказом МОЗ України від 17.01.1995 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
о Показати IP 12 Березня 2016 19:00
А суддя з нововолинська яка поспдила бачинського від угризєній совісті спивається. Бідна жінка.
Невістка Показати IP 12 Березня 2016 21:59
У 2009 році щезли з прокуратури скарга та висновок Нововолинського експерта щодо побитого в міліції Вол-Волинського брата чоловіка. не мав мені що сказать на це ні головний прокурор, ні здомищук, ніхто. Але лишились прізвища тиз хто били-вбивали у ВВ міліції. "є звільнилось, ще 2 дослужили до пенсії. А брата чоловіка через 4 роки поховала.
Бачинська Ольга Показати IP 13 Березня 2016 12:55
Коли ми намагаємось зробити якомога відкритішою і публічною цю справу,щоб суспільство могло оцінити які фальсифікації відбуваються в правоохоронних органах і судах Волині. А обвинувачений експерт Війтович висловив заперечення на зйомку судового засідання "Аверсом", його адвокати відмовились дати коментар для телебачення, щодо його обвинувачення..... чого б це ????
Бачинська Ольга Показати IP 13 Березня 2016 13:17
Дякую за висвітлення. Ми намагаємось цю справу зробити максимально відктитою, щоб суспільство змогло оцінити які фальсифікації відбуваються в правоохоронних органах та судах на Волині.В цей час обвинувачений Війтович заявив заперечення на зйомку судового засідання “Аверсом” Адвокати експерта відмовились давати коментарі журналістам…Чого б це??? Богдан Іванович, не хай покажуть людям, як ви зробили експертизу трупа через 3 місяці як його поховали (без ексгумації).А якщо Ви все, зробили правильно, то нехай люди побачать, що Вас не “законно” засуджують!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus