USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Смітник замість будівництва: підприємець хоче поновити оренду ділянки на Молоді

20 Червня 2018 12:27
Підприємець просить скасувати рішення Луцької міськради про відмову в поновленні договору оренди ділянки на проспекті Молоді. Орендуючи її з 2010 року, він нічого там не збудував, натомість на ділянці утворюється смітник та панує безлад.

Про це йшлося під час постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру 20 червня.

Підприємець Василь Гуга звернувся до міськради з проханням повторно винести на розгляд депутатів рішення про відмову йому у поновленні договору оренди землі для будівництва та обслуговування торгово-офісного приміщення на проспекті Молоді, 25 (площею 0,0196 гектара). Василь Гуга просить більш детального розглянути підготований пакет документів.

Начальник управління земельних ресурсів міськради Сергій Шабала зазначив, що частина ділянки перебуває у власності, частину передали в оренду у 2010 році на час здійснення будівельних робіт. Однак за ці роки заявник нічого на ділянці не збудував, не зареєстрував та не зробив декларації. Разом з тим, зазначив Шабала, надходили постійні звернення від муниципалів та інших структур, що ділянка, огороджена паркном, перебуває у неприглядному стані, а за огорожу постійно викидають сміття. Враховуючи такі звернення, управління підготувало відмовне рішення на ділянку. Наразі договір оренди припинений, відповідно до рішення міськради від 22 грудня 2017 року, проте заявник не погоджується переносити огорожу на межі приватної земельної ділянки.

Своєю чергою, Василь Гуга стверджував, що щодо приватизованої ділянки замовлений проект, є різні пропозиції. Також він заперечував інформацію про занедбаність ділянки та запевнив, що постійно вивозить звідти сміття, яке накопичується через несанкціоновану торгівлю. Та дода, що особисто переносив електромережі на ділянці.

Своєю чергою, голова комісії Олександр Козлюк зауважив, що на ділянці постійно був безлад та смітник, а міська рада, відповідно до законодавства, не має змоги скасовувати власні рішення. Отже, підприємцю рекомендували у разі незгоди з рішенням міськради звертатися до суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus