USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Сьогоднішнє засідання у справі 22-ох бійців тривало 5 хвилин

5 Липня 2016 15:36
Засідання у справі 22 бійців відбулося сьогодні у Володимирі-Волинському. Про це на своїй сторінці в мережі повідомив Василь Нагорний.

"Сьогодні засідання тривало 5 хвилин, бо військова прокуратура включила частково «задню». Після року імітації слухання справи, військова прокуратура Запорізького гарнізону привезла новий обвинувальний акт, в якому перекваліфікувала дії бійців з ч.3 ст. 409 КК на ч.2 ст. 409 КК України, виключивши з обвинувачення таку кваліфікуючу ознаку, як "бойова обстановка". "Винуватця" такої перекваліфікації я знаю, мотиви теж, але поки не про це", - прокоментував Нагорний.

І своєю чергою пояснив, що це значить для хлопців.

"За новим актом, бійці обвинувачуються у скоєнні злочину середньої тяжкості, санкція від 2 до 5років (раніше злочин був – тяжким , санкція від 5 до 10 років) – відмова від несення обов’язків військової служби за попередньою змовою групою осіб (без додавання словосполучення «в бойовій обстановці»). Обвинувачені мають право подати клопотання про звільнення їх від кримінальної відповідальності по 48 КК, в зв’язку зі зміною обстановки та закрити справу вже, навіть, на наступному засіданні, яке відбудеться 16 серпня 2016 року. Питання лише в тому, чи захочуть таким чином завершити справу ці хлопці чи будуть добиватись виправдувального вироку. Поки настрої розділяються: частина бійців, втомлені судовою тяганиною (нерви "шалять") готові на закриття, частина буде міркувати, частина категорично проти. В них є достатньо часу все обміркувати. В будь-якому разі, яке б рішення вони не прийняли, ці, ще зовсім молоді пацани, які пройшли пекло, заслуговують на повагу і як бійці, і як мужчини", - йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
:): Показати IP 5 Липня 2016 16:21
Прокуратура блефує, їм потрібні справи та показники, тому шукають дурнів. Садити треба не хлопців, що воювали під бездарним керівництвом, а тих кому зараз роздають ордена за невдалі операції. PS: Сьогодні Президент нагородив Муженка!
волиняка Показати IP 5 Липня 2016 20:07
Справу закрити і _забути!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus