USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Соціально незахищеним лучанам влаштували свято. ФОТО, КОМЕНТАРІ

22 Серпня 2013 18:31
На цю подію, присвячену урочистостям з нагоди 22-ої річниці Незалежності України, Дню Прапора та Дню міста Луцька, у Луцький територіальний центр обслуговування громадян зібралось близько 40 гостей. Серед них, здебільшого, пенсіонери, інваліди, люди, які залишилися без підтримки близьких та наодинці зі своїм горем. У кожного воно тут своє.

Пані Світлана, наприклад, залишилася сама з сином-інвалідом. Тим не менше, жінка не опускає руки – на сьогоднішній виставці є декілька її робіт.



Любить вишивати, робити орігамі, захоплюється зовсім не жіночим, як вважається, заняттям – рибалкою. Каже, що в територіальному центрі їй допомагають, чим можуть:
«Одяг беру, коли потрібно, наприклад. Дуже допомагають в побутових питаннях. То ножі нагострити, то ножиці. Он, недавно лічильники знялиі завезли на повірку. Бо на мою тисячу пенсії особливо не проживеш», - бідкається Світлана Ващук.

«Для того, щоб хоч якось зробити життя цих людей простішим та яскравішим, і організовуються такі заходи. Стараємося допомогти, чим можемо», - розповідає директор закладу Галина Шатецька, котра працює тут з першого дня його відкриття.

«Сьогодні вручимо сорока присутнім продуктові набори, які отримали від спонсорів. Ще тридцять рознесуть працівники закладу людям прямо додому».


Як розповіла жінка, ці подарунки вони отримали від Благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк»
«Дуже допомагають нам. І харчування людям проплачуть, і ремонт зробили. Купили новий холодильник та плиту, щоб ми мали змогу збільшити кількість людей, які харчуються в нас. Кожного дня ми годуємо 135-140 людей, коли раніше могли максимум 60-70».

«Приїжджали з фонду, дивилися що в нас тут не так. То після того і мийку прогнилу замінили, і стелажі нові привезли, і посуд, каструлі. Також зробили душову та поставили бойлер. Усе це реалізується в рамках програми фонду «З добром у серці», - розповіла Волинським Новинам пані Галина.

Також додала, що «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк» щомісяця закупляє на двадцять тисяч гривень засобів особистої гігєни і по п’ять тисяч гривень дає на продуктові набори. Це дозволяє установі в місяць обслуговувати близько 3600 людей. Перелік послуг, які надаються населенню, дуже великий: це і перукарські послуги, і прання, і пошиття та ремонт одягу. Є тут фізкабінет, тренажерна зала. Люди користуються послугами столяра, сантехніка, електрика.
«Виставку проводимо не вперше: на цей раз вона присвячена Дню Незалежності України. Шукаємо людей творчих. Взагалі, стараємося розвеселити людей, підняти їм настрій», - наголосила Галина Іванівна.


Свято розпочалося з вручення продуктових наборів, після чого всіх присутніх запросили за стіл.


Тим часом, веселими піснями їх розважав вокальний ансамбль народної пісні «Журавка», а також лауреат всеукраїнських конкурсів Всеволод Марощук.



Насамкінець присутнім заспівали пісню «Многая літа», яка розчулила багатьох присутніх.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus