USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Спортмайданчики у луцьких школах пропонують надавати в оренду

26 Січня 2017 14:50
Депутати Луцької міськради пропонують розробити положення щодо надання в оренду спортивних залів та майданчиків, які перебувають на балансі навчальних закладів.

Про це стало відомо під час сесії міської ради 25 січня.

Так, депутат від фракції УКРОП Юрій Безпятко у своєму запиті зауважив: у зв`язку зі створенням ДЮСШ №3, яка не має власного спеціалізованого приміщення, та тим, що в місті постійно збільшується чисельність людей, які ведуть здоровий спосіб життя, для занять лучанам потрібно все більше приміщень та майданчиків. У навчальних закладах міста є спортивні майданчики та зали, класи для хореографії, танців та іншого спрямування, які цілком підходять для цього.

«У жовтні 2016 року в своєму зверненні я просив розробити прозорий механізм оренди спортивних майданчиків та залів у навчальних закладах Луцька, залучити до розробки положення працівників відповідних управлінь, щоб це не суперечило чинному законодавству, та ознайомити з проектом положення на черговому засіданні постійної комісії міської ради з питань комунального майна та приватизації. У відповіді мені подякували за слушну пропозицію та поінформували, що до кінця 2016 року будуть знайдені методи організації роботи та умов для занять на базі навчальних закладів міста. Минуло вже декілька засідань вищезгаданої комісії, а з проектом положення депутатів так ніхто і не ознайомив», - повідомив депутат.

Тож він попросив створити робочу групу з фахівців відділу управління майном міської комунальної власності, управління освіти, юридичного управління, управління з питань фізичної культури та спорту. Ця група, своєю чергою, розробила б проект положення про механізм оренди або надання приміщень та майданчиків, які переважно знаходяться на балансі закладів освіти та є у власності громади, для занять різним групам громадян.

«Єдиний прозорий підхід для вирішення цього питання буде сприяти додатковим надходженням до бюджету Луцька, популяризації здорового способу життя та кращої організації масових спортивних та культурних заходів», - вважає Юрій Безпятко.

Депутати підтримали запит колеги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
совковий пионер Показати IP 26 Січня 2017 17:26
уже не знают на чем красть - остались школы, в детсадах уже сидят чиновники, беспокоящиеся о народе
Анонім Показати IP 26 Січня 2017 19:29
ви б ще себе комусь здали в оренду, совки кончені
ВВ Показати IP 27 Січня 2017 11:31
Де мій комент пропав? Писав вище, що здавати відкрито в оренду це вірно. Тому що платиться зараз все на руку. А так оформив договір і грай. Правда гроші повинні платитися навчальним закладам, так як ремонт за їхній рахунок. А вже навч. заклади хай платять наприклад 20% в казну міста.
Хтось Показати IP 28 Січня 2017 12:09
Хай би краще ці гроші через договір, але залишались у школі, за них можна було б придбати якийсь інвентар для дітей на уроки наприклад, ремонт робити. Ато кошти то в бюджет міста підуть а на ремонт залу після таких оренд скидатись батьки будуть!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus