USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Справу щодо очільника САП Холодницького передали в СБУ

10 Серпня 2018 09:33
Розслідуванням справи проти керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького займається Служба безпеки України.

Про це в ефірі «Громадського» повідомив директор Національного антикорупційного Бюро України Артем Ситник.

За його словами, коли інформація про розслідування щодо Холодницького стала публічною, була створена слідча група Генеральної прокуратури, до якої входили детективи НАБУ. Проте зараз, як зазначив Ситник, їх звідти «викинули».

«На жаль, нас з цієї групи вже викинули. Передали справу в СБУ, частину справи, і фактично зараз ми до цього розслідування не маємо жодного відношення», — пояснив він.

Нагадаємо, 30 березня генеральний прокурор Юрій Луценко і директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник звернулися до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів з поданням про звільнення Холодницького з посади керівника САП.

За повідомленням прес-служби Генпрокуратури, дисциплінарні скарги про вчинення Холодницьким дисциплінарних проступків складені за фактами, виявленими під час кримінального провадження, що розслідується НАБУ спільно з ГПУ.

Сам Холодницький заявляв, що провадження проти нього зареєстровано за статтею Кримінального кодексу про розголошення даних досудового розслідування та примушування свідків до надання показань.

26 липня КДКП вирішила не звільняти Холодницького з посади заступника генпрокурора - керівника САП, а обмежитись доганою. Рішення може бути оскаржене в адміністративному суді або у Вищій раді правосуддя. Після засідання КДКП Холодницький залишив приміщення комісії під вигуки активістів антикорупційних організацій, які кричали «Ганьба!». 27 липня стало відомо, що Холодницький пішов у відпустку до 13 вересня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus