USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

США готує таємну операцію проти військ Каддафі

31 Березня 2011 10:15
Лідер США Барак Обама підписав таємне розпорядження про початок у Лівії секретної операції армії США - вона спрямована на допомогу повстанцям у боротьбі проти Муаммара Каддафі.

Про це інформує УН з посиланням на ABC News.

Деякі пункти документа дозволяють у разі необхідності налагодити постачання супротивників Каддафі зброєю, однак розпорядження не містить вказівок про передачу озброєння повстанцям на даному етапі операції.

Представники Адміністрації Президента США відмовилися прокоментувати цю інформацію.

"Рішення про забезпечення повстанців зброєю не прийнято. Ми це не виключаємо, але й не підтверджуємо. Ми оцінюємо й розглядаємо всі варіанти підтримки народу Лівії", - зазначено в заяві представників адміністрації американського президента.

Водночас, сенатор від Республіканської партії Ренд Пол ініціювала процедуру обговорення того, чи відповідає зазначена операція конституції США. За підсумками дебатів Сенат може прийняти документ, що оголошує про перевищення Президентом своїх повноважень.

Довідково:


Протести в Лівії почалися в середині лютого. 19 березня міжнародна коаліція почала військову операцію за назвою "Одіссея Світанок".

Інтервенція санкціонована резолюцією ООН, за якою над Лівією створюється зона, закрита для польотів. Цією же резолюцією вводиться ембарго на поставки в Лівію зброї.

З 27 березня операцією керує НАТО. До цього дії коаліційної авіації координували американці. 29 березня урядові війська почали наступ на позиції повстанців і відкинули заколотників на 160 кілометрів на схід країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus