USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Стратегічне підприємство Волині може стати комунальним

29 Вересня 2014 10:20
Міністерство енергетики та вугільної промисловості надало відповідь з приводу ініціативи перевести ДП «Волиньторф» у комунальну власність.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови Волинської ОДА сьогодні, 29 вересня.

Зі слів голови ОДА Володимир Гунчик повідомив, що у листі чітко вказано, що Міністерство не заперечує передачі ДП «Волиньтроф» у комунальну власність. Але для того, щоб це можна було здійснити необхідно державним відомствам та органам управління представити інвестиційні проекти.

Нагадаємо, в Україні – дефіцит газу. Кожен регіон намагається запроваджувати заходи з економії газу. Також до опалювального сезону 2015 року на Волині планують перейти на альтернативні види палива на комунальних підприємствах.

Разом з тим, ДП «Волиньторф», яке могло б забезпечити не лише Волинську область паливом, цьогоріч опинилося в центрі скандалу: на підприємстві виявили розтрат на 137 тисяч гривень.

З-поміж них 120 тисяч гривень витратили на оплату послуг адвокатам щодо правового супроводу. За послуги адвокати гроші отримували, однак фактично послуг не надавали.

Уже більше року на ДП «Волиньторф» тривають конфлікти між керівництвом і працівниками.

З-поміж причетних до конфліктної ситуації на підприємстві, яке перебуває ледь не на межі банкрутства, називають працівників і народного депутата України Ігоря Єремєва.

Крім того, колишній директор підприємства у 2013 році та в січні – лютому 2014 року придбав 12 інвестиційних іменних сертифікатів, на суму 6,030 мільйона гривень. Майже одразу ці сертифікати продали на 8 тисяч гривень дорожче. Заради цього вивільнили з активів підприємства понад 6 мільйонів гривень. Крім того, ці суми задекларовані, як дебіторська заборгованість.

Більше того, підприємство ДП «Волиньторф» без відома Міністерства палива та енергетики надавало безвідсоткові позики для деяких суб’єктів господарювання. Нині всі результати перевірок фінінспекції перебувають у правоохоронних органах.

Водночас, на волинському підприємстві чекають 20-мільйонних інвестицій, які мали б покращити ситуацію. Однак «Волиньторф» потребує нових ділянок торфородовищ для видобутку торфобрикетів. Нові надра, загальна площа яких становить більше ніж півтисячі гектарів, під час 30-ї сесії облради передали у користування Державному підприємству «Волиньторф».

Власне, на підприємство в області покладають великі надії, адже воно може забезпечити Україну твердим паливом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
економіст Показати IP 29 Вересня 2014 12:32
Потім доведуть до банкрутства і зроблять приватним.
юрист Показати IP 29 Вересня 2014 12:36
і тут Єрома свою руку приклав...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus