USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Скільки луцьких родин зможуть отримати субсидію

24 Березня 2015 16:16
У зв’язку із підвищенням вартості комунальних послуг, у Луцьку очікують збільшення кількості звернень за наданням житлових субсидій.

Про це стало відомо під час оперативної наради у Луцького міського голови 24 березня.

Про надання житлових субсидій по спрощеній системі та про порядок виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період повідомила директор департаменту соціальної політики міськради Лариса Боярин. З її слів, в умовах підвищення цін на оплату за комунальні послуги постановою Кабміну у 2015 році затверджено новий механізм призначення житлових субсидій. Тепер субсидія призначатиметься одному з членів домогосподарства, які зареєстровані у житловому приміщенні, і на яких відкритий особовий рахунок для оплати за житлово-комунальні послуги.

Призначення субсидії буде відбуватися на підставі лише двох документів – заяви та декларації (скасовується необхідність надання довідок про доходи, у тому числі й працюючих осіб). Запроваджується принцип призначення субсидії на підставі задекларованих даних заявником. При цьому перевірка достовірності цих даних здійснюватиметься працівниками органів соціального захисту населення після призначення житлових субсидій, надсилаючи запити до відповідних установ та організацій. Кожне домогосподарство у квітні та жовтні цього року отримає спрощені форми заяви та декларації разом з інструкцією їх заповнення. Доставку їх до споживачів повинні забезпечити підприємства, що надають послуги з газопостачання, електропостачання та централізованого опалення.



Скасовуються всі обмеження щодо майнового стану осіб, які звертаються за призначенням житлових субсидій, крім здійснення одноразової дороговартісної покупки (на суму понад 50 тисяч гривень): наявність у власності двох житлових приміщень, наявність у власності двох автомобілів, наявність у складі домогосподарства осіб працездатного віку, які не працюють, не навчаються, не перебувають на обліку як безробітні, здача в найм житлового приміщення, здійснення покупки товарів, робіт та послуг на суму понад 10 прожиткових мінімумів. Запроваджується призначення житлових субсидій терміном на 12 місяців, встановлюється автоматичний принцип надання субсидії на наступний термін. Документи для призначення субсидії подаються до органів соціального захисту населення особисто або можуть бути надіслані поштою.

Усі члени домогосподарства дають згоду на обробку персональних даних про родину, доходи, витрати, що необхідні для призначення субсидії. Якщо подано неповні чи недостовірні відомості про доходи, витрати зареєстрованих у житловому приміщенні осіб може бути відмовлено у призначенні субсидії або припинено її надання. У такому разі заявник зобов’язується повернути надміру нараховану суму субсидії у подвійному розмірі.

Також передбачено право на оформлення субсидій і для осіб, які орендують житло і оплачують вартість житлово-комунальних послуг на підставі письмового договору найму (оренди) житла.

Новий порядок призначення житлових субсидій розпочне діяти з травня цього року. На сайті департаменту соціальної політики розміщено «Калькулятор субсидій», який дає можливість попереднього визначення права на призначення субсидії та її приблизний розмір.

Перший заступник міського голови Святослав Кравчук запитав, у межах якої площі надаватиметься субсидія. Лариса Боярин відповіла, що субсидії призначатимуться на соціально встановлену норму (13,65 метра квадратного на людину плюс 35,22 метра квадратного на господарство). Також передбачено, що для непрацездатних одиноко проживаючих громадян питання призначення субсидій на надлишкову площу виноситиметься на розгляд комісій.



Лариса Боярин зазначила, що після значного підвищення вартості комунальних послуг та відсутності підвищення зарплат значна кількість лучан звертатиметься за призначенням субсидій за новим порядком. Наразі у Луцьку житлові субсидії отримує 8,5 тисячі родин, але ця кількість може згодом досягти 60 тисяч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лучанин Показати IP 24 Березня 2015 17:24
Яких 60 тисяч? Хай платять повну вартість, не мають грошей, нехай не користуються ресурсами, Чому бідні? бо дурні. Чому дурні? Бо бідні.
ку до Лучанин Показати IP 24 Березня 2015 22:26
Ну да дійсьно ви праві на всі сто, однак знаєте є такий момент, що не кожен може стати або баригою або просто гандоном, але чомуж не може, МОЖЕ, нехай лікарі ідуть барижать, як у 90-і всі стали бізнесмегами, вчителі нехай їдуть в Європу сраки мити їхньому порохну. А вам бажаю жити в такій от країні лікуватись там де з вас побільше грошей візьмуть і не важливо чи вони щось вміють і дітей вчити у наших школах.
Лучанин до ку Показати IP 25 Березня 2015 12:11
А чому інші мають платити повну вартість? Бо чесно більше заробляють??? Де справедливість? Я одних податків в місяць плачу більше ніж ваша ЗП за рік напевно, а от чи отримую я більше благ від держави? ні!
Андрій до Лучанин Показати IP 1 Квітня 2015 11:51
так лікар і вчитель не винний що ваші податки ідуть в кармани олігархам....і гроші за газ і електрику підуть до Фірташа і Ахметова, підіть до вчительки яка вчить ваших і скажіть що вона лінива не хоче працювати...... тарифи просто не реальні.... а субсидії ці до одного місця звичайно....
Олександр Показати IP 24 Березня 2015 17:51
А скажіть но правду, як ходять по хатах і описують: де вікна пластикові, де який ноутбук у кого, який ремонт. Я переконаний, що є рознарядка: відмовляти якомога більшій кількості людей, які нібито живуть не по зарплаті. Точно як була ронарядка зрізати якомога більшу кількість студентів від стипендії ще два роки тому. Проблема тільки у тому, що я два роки тому міг собі дозволити і ремонт зробити, і ще дещо купити - тоді я не звертався за субсидією. А зараз у мене доходи ті ж самі, а видатки... І я боюсь, що мені з трьома дітьми і дружиною у декреті з 3,5 тисячами місячного доходу на родину субсидію не дадуть...
СИЛА Показати IP 24 Березня 2015 20:08
Субсидію будуть отримувати ті хто мае силу виживання при біднності. Люди почали "Жити по- новому". Своею сильною бідністю людина пишатися тому, що притягуе до себе субсидію і стае багатшим, Хочеш бути сильним стань зубожилим і пишайся тим! Наша сила - в субседійностіі!
Джулія Показати IP 24 Березня 2015 21:26
А чи не буде із субсидією так, як із компенсацією пільгового проїзду-субсидію нарахують, а держава не виділятиме кошти (бо де у виснаженій війною та корупцієюУкраїні кошти?)??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus