USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд арештував майно та активи Курченка

28 Грудня 2017 13:44
Печерський районний суд Києва заарештував частину нерухомості та права на інтелектуальну власність та корпоративні права, які належать бізнесмену Сергію Курченку.

Про це повідомляє РБК Україна.

«Група прокурорів і слідчих Генеральної прокуратури, що здійснюють розслідування відмивання доходів, одержаних незаконним шляхом, клопотали про арешт коштів компанії "Український медіа-холдинг", кінцевим бенефіціаром якої є згаданий бізнесмен. Своє клопотання правоохоронці мотивували тим, що зазначені активи можуть бути долучені до речових доказів, оскільки у слідства є всі підстави стверджувати, що ці кошти і все, що на них було придбано, отримано незаконним шляхом», - йдеться в повідомленні.

Також, прокурори заявили, що кредит на 160 млн доларів, який погасила одна з компаній холдингу був відмиванням грошей.

Український бізнесмен-утікач Сергій Курченко подав до суду на президента Петра Порошенка щодо захисту честі та гідності.

Бізнесмена Сергія Курченка підозрюють у заподіянні Україні 198 млрд грн збитків. Сам Сергій Курченко після Евромайдану виїхав в Росію. У квітні 2014 р. Курченка огодосили у міжнародний розшук.

У березні 2014 р. Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження проти посадових осіб держпідприємств, які виробляють зріджений газ: акціонерних товариств "Укргазвидобування", "Чорноморнафтогаз" і "Укрнафта". В березні 2016 р. щодо Курченка було складено повідомлення про підозру "як керівника злочинної організації, яка протягом 2013 р. і на початку 2014 р. вчинила тяжкі та особливо тяжкі злочини у банківській галузі".

4 січня 2017 року Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України і заочно заарештував Курченка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus