USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Суд: патрульні, які «заламали» лучанина, перевищили повноваження

3 Жовтня 2017 12:48
Апеляційний суд Волинської області виніс постанову щодо неправомірних дій луцьких патрульних, які влітку з кайданками і «заламуванням» затримували водія Юрія Крищука, який їхав непристебнутим, йдеться у сюжеті Аверсу.

Нагадаємо, у липні користувач Дмитро Крищук опублікував відео, на якому патрульні жорстко заломлюють та кують в кайданки чоловіка. Як виявилося, скрутили водія, який зробив зауваження патрульним, оскільки, на його думку, їхнє авто створило затор. Інспектор патрульної поліції вказав водієві Юрію Крищуку та його братові, що ті не пристебнуті пасками безпеки, та попросив показати посвідчення водія. Чоловік відреагував агресивно і заявив, що нічого не пред’являтиме.

Зрештою, поліцейські змушені були застосувати силу через злісну непокору, а згодом і затримати братів. І водій, і пасажир, який знімав інцидент на відео, вживали нецензурні слова стосовно полісменів, хоча згодом це заперечували.

Юрій Крищук подав позов до суду на волинських поліцейських. Він стверджує, що патрульний Максим Капустинський заламував йому руки і бив, навіть коли Крищук уже не пручався.

Суд першої інстанції назвав дї патрульних правомірними і покарав порушника штрафами, які Юрій Крищук нині оскаржував. Апеляційний суд постановив закрити адміністративне провадження у справі. Окрім того, він виніс окрему постанову щодо неправомірних дій правоохоронців Капустинського та Васюти.

Зауважимо, що це не перший випадок, коли волиняни скаржаться на патрульного Капустинського. Так, зараз триває розгляд справи щодо нібито побиття патрульним 17-річної лучанки за те, що вона переходила дорогу в невизначеному місці. Також він підозрюється у застосуванні спецзасобів щодо ветерана АТО та інваліда війни Юрія Величка.

У патрульній поліції коментувати резонансну справу відмовляються, мовляв, ще не отримали рішення суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Я Показати IP 3 Жовтня 2017 12:53
Заламали,ще й штраф заплатив,справедливо,а тих двох,максимум звільнять,або попередять,що так робити ай яй яй.
упс Показати IP 3 Жовтня 2017 12:58
Приємно здивований.
Просто Показати IP 3 Жовтня 2017 13:18
Немає слів! Що ви робите по відношенню до поліції? Такими діями ви ще більше показуєте беззаконня, яке провокує хаос в країні. Безкарність провокує до вчинення злочинів, що й і так в нас роблять майже вся країна.
Иван Показати IP 3 Жовтня 2017 15:00
Злой человек этот Максим Капустинский.........нехороший
анонім Показати IP 3 Жовтня 2017 17:42
Люди ви не знаєте просто, хто такий Купастинський. Якби не цензура,я б розповів. Дуже соромно,що такі бар..ни працюють в нашій поліції.
andrei Показати IP 3 Жовтня 2017 18:13
капуста селюх із маневич
Давай Макс Показати IP 3 Жовтня 2017 22:11
Давай цих чмошник.в рубай, європа це закрив рот і слухаєш що поліцейський тобі каже а тільки потім йдеш в суд. Їдьте в хоча б Польшу скажіть поліцейському пару матів, ага лячно трохи ,бо до тюрми підеш чм0
Пилип до Давай Макс Показати IP 4 Жовтня 2017 04:48
Макс ти народився рабом. Рабом помреш.
Анонім до Макс Показати IP 4 Жовтня 2017 18:43
Ти не порівнюй по-перше Європу і Україну,а по-друге не порівнюй цих ненавчених взагалі ніякому етикету,професійним навичкам і т.д."піс*сейских' з Європейськими полісменами,які вміють людині спочатку зробити зауваження,підсказати,навчити,а тоді коли це не допомагає крутять в кайданки. Я розумію,що ти з Полісся завіз до Хрубешова 'сигарети',побачив супурмаркет Biedronka,і розказуєш тут людям казки...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus