USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Свободівці» пообіцяли дешевше хоронити

24 Березня 2011 15:58
Через рік у Львові не буде, де проводити поховання. Керівник комісія інженерного господарства, транспорту і зв’язку ЛМР Іван Гринда пообіцяв, що до місяця часу комісія матиме результат вирішення цього питання.

Про це він сказав сьогодні 24 березня на прес-конференції «Сто днів діяльності фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді», - пише ЗІК .

Зараз комісія шукає ділянку під нове кладовище. За словами Гринди, два роки тому була домовленість про ділянку біля Сихівського кладовища у с. Пасіки Зубрицькі, за яку просили 4 млн грн. Але в останній момент депутати селищної ради відмовилися. Та виявляється, що сільська рада там все-таки робитиме кладовище, але вже своє. «Зараз з с. Миклашів ведуться переговори, але вони просять надзвичайно великі кошти – перший транш – 25 млн грн», – каже Гринда.

Окрім того, за його словами, є й інша проблема. До них звертаються мешканці, які мають свої земельні наділи біля Голосківського кладовища. Цвинтар вже зайшов на їхні землі – це самозахоплення. Тому зараз виділено 87 тис. грн для того, щоб терміново зробити план цвинтаря. «Маємо вже близько 5 самозахоплень нашим ЛКП. Також маємо багато питань щодо підзахоронення на інших кладовищах з порушенням закону», – каже голова комісії.

Щодо роботи ЛКП «Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг», то в депутатів до цього підприємства дуже багато запитань. «Ціни на їхні послуги вдвічі більші, аніж у Києві. Наприклад, у Луцьку беруть 5 грн за заїзд на кладовище, в Тернополі – 23 грн, у нас 106 грн. У Києві, щоб викопати могилу, слід заплатити найдорожче 540-560 грн, у нас – доходить до 600-700 грн і навіть 1200 взимку. За винесення труни в кошторис вписали 500 грн плюс 450 грн за катафалк. Багато питань і до керівника цього підприємства Василя Глови. Завдання «Свободи» вдвічі зменшити ціни на ритуальні послуги», – наголосив Гринда.

Нагадаємо, про те, що за рік місця на львівських кладовищах вичерпаються, ЗІК писав ще на початку осені.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus