USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Священик з Волині цензуруватиме церковні книги

21 Березня 2011 16:21
Єпархіальний цензор, кандидат богословських наук, проректор Волинської духовної семінарії Василь Лозовицький увійшов до складу редакційного комітету видавничого відділу Київської патріархії.
Комітет, до складу якого входять сім священнослужителів-науковців, представників навчальних закладів, перевірятиме богослужбові, богословські та духовно-повчальні видання, які готуються до друку в Київському патріархаті, – інформує прес-служба УПЦ КП із посиланням на сайт Cerkva.info.
Книги перевірятимуться «на предмет їхньої відповідності Священному Писанню, Священному Переданню і вченню Православної Церкви».
Відтепер уся література зазначеної тематики, яка видаватиметься в УПЦ КП, попередньо повинна одержати благословення патріарха або єпархіального архієрея і гриф «Рекомендовано до друку редакційним комітетом видавничого відділу Київської патріархії» за підписом члена органу, який перевіряв видання.
«Причому богослужбові книги українською мовою з перекладеними чи новоствореними текстами видаються лише з благословення патріарха. Використання інших видань богослужбових книг українською мовою в нашій церкві не благословляється», – йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Exaboto Показати IP 22 Березня 2011 08:46
"священнослужителів-науковців" - ммдя... відповідність біблії і вчення православної церкви то трохи різні речі. Лице попроще Вася :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus