USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Син священика з Піддубців судиться з вдовою бійця і підбурює село

17 Лютого 2017 14:53
Син священика, який український прапор назвав ганчіркою, намагається відсудити у вдови бійця земельну ділянку. Причому, молодий чоловік піддає сумніву, що члени сімей загиблих мають право на першочергове забезпечення землею. Не стоїть осторонь і його батько священик. Хоч церква має бути відокремлена від держави, батюшка активно протистоїть об’єднанню громад, намовляючи людей.

Священик з «групою підтримки» намагався зірвати збори

11 лютого в селі Гаразджа Луцького району відбулися сходи селян, на яких обговорювали питання добровільного об’єднання територіальних громад навколишніх сіл. Але сходи селян самовільно перетворилися на вирішення особистого конфлікту, а не суспільно-важливого питання децентралізації. Найприкріше, що до підбурення громади вдався священнослужитель, який вже заслужив скандальної слави.

Священик Микола Лафета прибув на сходи селян разом із своїм сином Віталієм та церковним активом, членами парафіяльної ради. «Група підтримки», яких привів священик, перебивала людей, які виступали, заважала обговоренню та вигукувала із зали образи, намагаючись зірвати збори.

Згаданий батюшка вже опинився у центрі скандалу: влітку минулого року в Піддубцях настоятель церкви Московського патріархату Микола Лафета назвав синьо-жовтий прапор ганчіркою. Прапор, до слова, піднімали під час встановлення пам’ятної стели людям, які загинули від рук енкаведистів у червні 1941 року.

Під час засідання 10 чергової сесії обласної ради 2 лютого начальник ГУ Нацполіції в області Петро Шпига на запитання депутатів повідомив, що в діях священика є склад кримінального правопорушення. Кримінальне провадження відкрите, але по ньому досі не прийняте процесуальне рішення.

Випускник семінарії судиться за землю

Син священика - Віталій Лафета скаржиться, що ось уже майже рік «тратить гроші» на суди, аби відстояти земельну ділянку. Йдеться про шмат землі на території Піддубцівської сільської ради. Місцеві депутати 23 лютого 2016 року відмовили йому у затвердженні проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання у власність. Натомість цю ділянку віддали Анні Писарук - дружині загиблого в зоні проведення антитерористичної операції військовослужбовця.

З таким рішенням сільради Віталій, який, до слова, є випускником Волинської духовної семінарії, не погодився. І хоч сам він мешкає за межами Луцького району, та не відступає в своєму бажанні відібрати землю у вдови.
«Я трачу гроші, щоб відсудити свою землю. Де у рішенні сільради написано, що має отримувати першочергово землю вдова АТО?», - аргументує свої вчинки чоловік.
З ким судиться син батюшки

Писарука Сергія Миколайовича мобілізували 9 квітня 2014 року на посаду гранатометника до 51 ОМБ. Уже 4 вересня 2014 року він трагічно загинув. Без годувальника залишилися дружина та їх малолітній син.

25 березня 2015 року Луцька міська рада Сергієву Писаруку присвоїла звання «почесний громадянин Луцького району» (посмертно), а згодом військовий комісаріат Луцького ОМВК нагородив Сергія Писарука пам’ятною медаллю «захисник Батьківщини» (посмертно).

А Указом Президента України від 17 липня 2015 року № 436/2015 «Про відзначення державними нагородами України» за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі солдата Писарука Сергія Миколайовича посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Що каже сільрада

У сільській раді, своєю чергою, переконують, що все законно. Адже на членів сімей загиблих, зокрема, на одного з подружжя, поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Відповідно до п. 14 ч. 1 ст. 12 цього Закону учасникам бойових дій надається така пільга, як першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва. Статус особи, на яку поширюється чинність зазначеного Закону, надається сім’ям військовослужбовців, які загинули (пропали безвісти), померли внаслідок поранення, контузії або каліцтва, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції.

Про моральний аспект цієї історії годі й говорити, нарікають місцеві мешканці. Мовляв, коли одні гинуть захищаючи свою країну, інші намагаються нажитися на чужій біді, ображаючи найбеззахисніших.
Немає землі – йдуть погрози

З власних джерел стало відомо, що вже після сходів селян Віталій Лафета підійшов до Піддубцівського сільського голови і запропонував «мирову угоду». Чоловік запропонував відібрати у вдови бійця землю і віддати йому, натомість робота сільради «буде спокійною» і підбурювати людей ніхто не буде.

На такі пропозиції в сільраді не пристали, тож не виключено, що скандал ще набиратиме обертів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 51
111111 Показати IP 17 Лютого 2017 15:03
Таких попів потрібно смачними підср@чниками.. Г*мно москальське називає Державний Прапор - ганчіркою,тьфу, як його на місці не заб*ли? Синочок від батька далеко не втік, хоча я думаю, що в майбутньому ВОНО його перевершить в огидності
dasdas до 111111 Показати IP 17 Лютого 2017 15:45
Знайди різницю між МП і КП. А то все що на "моск" починається викликає бурну реакцію.
111 до dasdas Показати IP 17 Лютого 2017 15:54
І ті, і ті тупо доять людей. Церква вже давно політизована, але КП молиться за наших солдат, яких держава кинула помирати, заради своїх меркантильних інтересів, а МП вничку прославляє "царя Расєйського" і пропогандує думку, що ми всі єдині і повинні в дьосна цілуватися з тими, хто нас віками за людей не мав...Ми є НЕЗАЛЕЖНА держава і ми повинні відстоювати виключно своє, не дивлячись на поради-вказівки Європи чи Московії.
fsdfsdfsd до 111 Показати IP 17 Лютого 2017 16:07
Чотенько, но не то) МП напевно також молиться за солдат. За всіх по одному не судять. Можу заслати лінки на вікіпедію про КП і МП, но делать я этого не буду) Пока самі не захочете) Я хоть і аметист(тролинг для деб*лів), но різницю знаю і розумію.
Розуміючому до fsdfsdfsd Показати IP 17 Лютого 2017 17:30
Аметист - то камінь, розумний ти наш
ывфывфы до Розуміючому Показати IP 17 Лютого 2017 21:39
якраз для твого випадку в дужках діагноз написаний. детектед!
103 до fsdfsdfsd Показати IP 17 Лютого 2017 21:10
Судячи з правопису, вам потрібно буквар осилити ,а потому« заслати лінки на вікіпедію »
dasdasdas до 103 Показати IP 17 Лютого 2017 21:38
жжош! пеши исчо!
учасник АТО Показати IP 17 Лютого 2017 15:15
скиньте слідуючу дату таких зборів і гарантую гарячу розмову з цим вир*дком і групою його підтримки. А попів московських гнати у шию.
вівфів до учасник АТО Показати IP 17 Лютого 2017 15:47
А київських?
Анонім Показати IP 17 Лютого 2017 15:21
Громаді все пофік !владі також . не зрозуміло де атошники! ? а отим зс*ченим попам з попенятами - до Сибіріі! там землі багато!
Правда Показати IP 17 Лютого 2017 15:23
В нього на обличчі написано шо чм*
fsdf Показати IP 17 Лютого 2017 15:24
"Йдеться про шмат землі" йдеть про землю вартістю пару тисяч гривень. "відмовили йому у затвердженні проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання у власність", зазвичай, якщо і подаються такі документи, значить ця земля була у використанні данною особою. Прийти і сказати "хочу вот цей кусок в центрі села біля дороги, підстанції і газової труби" не можна. У нас д*біли і дебільні закони. Скоріше за все, родина обслуговувала землю роками, поки дебі*льні закони про 15 соток не вступили в діло, і земля в 40 соток які пахали діди і прадіди, віддалася хр*н знає кому бо ж лять не можна більше 15 соток хоть тресни ука лять. По собі і по своїм сусідам знаю таку ситуацію.
123 Показати IP 17 Лютого 2017 15:25
Та треба просто поставити всіх в рівні умови. Для початку відправити цього під*рка в АТО, а потім хай суд вирішує.
Мешканець Гаразджи Показати IP 17 Лютого 2017 15:26
Люди заберіть того батюшку і всю його родину в дурдом...А куди дивиться СБУ?? Батюшку давно вже пара посадити...і за прапор України якого назвав тряпкою, і за бійку в Білочці і ще багато ситуацій..
Ахванасій до Мешканець Гаразджи Показати IP 17 Лютого 2017 16:18
В дурдом треба забрати всіх мешканців Піддубців, що не можуть двох вирдків з села виперти.Там постійно якісь маски шоу тоз попом, то з братами.
Антипіп Показати IP 17 Лютого 2017 15:33
Я пропоную батюшківського відпр*ска відправити на АТО. А після того вирішувати питання про виділення землі (або безпосередньо йому, або його дружині).
ті Показати IP 17 Лютого 2017 15:34
коментар було видалено
Земля Показати IP 17 Лютого 2017 15:36
Не знаю , що там в них конкретно, але молода людина - ск*тина
Вова Показати IP 17 Лютого 2017 15:57
А батюшку не пойму чому там в селі тримають не раз ганяє пяний в барі напивається хіба це батюшка?
вфівіф до Вова Показати IP 17 Лютого 2017 16:08
а немає права? це не людина і їй таке не властиво?
777 до Вова Показати IP 17 Лютого 2017 16:17
Друже, став, будь ласка, розділові знаки! Очі ріже!
Незалежна Показати IP 17 Лютого 2017 16:11
ПОПІВ на мило! Ур*ди!
Гаразджанець Показати IP 17 Лютого 2017 16:15
Шановні жителі села Піддубці, невже вам не соромно мати такого батюшку в селі, селом керує московський ПІП й декілька д*рних бабів, доречі більша частина з них не живуть в Піддубцях ,а в сусідніх селах Гаразджа , Вишнів, Борохів. доречі чому в нього не забрали права за п'янку!!!!!!!!!!!!! Церква належить ВАМ ГРОМАДІ, а не батюшці, чому сільський голова може провести по селі референдум про перехід до Київського патріархату!!!!!
1111 Показати IP 17 Лютого 2017 16:26
У Всьому винна Сільська рада і Місцеві депутати, які 23 лютого 2016 року відмовили у затвердженні проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання у власність, тому що спочатку дали дозвіл на розробку даного проекту, людина виготовила проект- заплатила чимало грошей землевпорядній організації,потратила купу часу та нервів(хто робив той знає про що я),а потім йому не затверджують. Що на території сільської ради одна вільна ділянка, що тут так клином зійшлося?
Перехожий Показати IP 17 Лютого 2017 16:26
А до чого тут те, чий він син? Йоп вашу мать! Шо це за подача інформації така? Ви ж розпалюєте ворожнечу на рівному місці! Що ж ви за журналісти такі? Він - громадянин! Чи він всім представляється: "Добрий день! Я син священика, тому віддайте мені землю!"? Що ж це таке? Скільки триватиме цей ідіотизм?
Анонім до Перехожий Показати IP 17 Лютого 2017 16:52
доки будуть такі перехожі
Іван до Перехожий Показати IP 17 Лютого 2017 17:21
Ти перехожий, то йди н й далі ,і то дуже швидко!!!!
Анонім до Перехожий Показати IP 18 Лютого 2017 19:00
це дуже символічно...бо син священника має бути втіленням всіх можливих і неможливих морально-етичних якостей...а тут -шонібудь,а не людина...
123 Показати IP 17 Лютого 2017 17:01
В військомат дані цього крендєля.....
ололо до 123 Показати IP 17 Лютого 2017 22:32
ти вчора не уступив місце в маршрутке людині в формі. давай твої дані передам
123 до ололо Показати IP 18 Лютого 2017 07:35
Брехня, я маршрутками не їжджу, в мене машина є ;)
ололо до 123 Показати IP 18 Лютого 2017 15:51
значить не пропустив на піхохідному!!! ганьба!!!! вали в военкомат
2222 до Гаразджанець Показати IP 17 Лютого 2017 21:40
А чому ж в голови сільради не забрали права, коли він 100 тисяч "баксів" на вокзал перевозив???
66666 Показати IP 17 Лютого 2017 22:07
Люди де ви бачили в наш час чесних попів і т. Д...знаючи що там відбувається в піддубцівській с./Р це все махінації Горбатюк і колошвИ. Вони навіть умудрилися продати землю що на них стоять будинки.приватизовані землі .а батюшкін син і вдова жертви їхніх махінацій.під 50 грам.і штука баксів голова наробив там ділов
Юрист до 66666 Показати IP 18 Лютого 2017 11:13
Землями, які знаходяться в приватній власності, розпоряджається їх землевласник, тому ніхто не може цю землю продати!!! Перш, ніж писати такі коментарі, почитайте законодавство!!!
Олександр Показати IP 17 Лютого 2017 22:23
Віталій, звісно, паскуда. Але нащо грати на тому - московський, київський... Ви думаєте, що київські чимось кращі ? Ви думаєте, що у московських храмах за Україну менше вболівають? Як би не не так. Пардон, але зможете заставити мене ходити тільки у ту Церкву, яка визнана світовою спільнотою. І не треба мені Московську - хай буде Константинопольска, Варшавська, врішті решт Київська. Але ж її нема, визнаної. А до невизнаної я не хочу. Ну не хочу. І не я один. Я розумію, що стаття не про це, але ж зроблена вона із цим прицілом. правда ж?
Анонім до Олександр Показати IP 17 Лютого 2017 23:33
Може ти до Всевишнього будеш уповати, а не до попів і патріархатів? Віруючі - такі віруючі!
Лучанка Показати IP 17 Лютого 2017 23:11
Всім цим бідам винні сільський голова Горбатюк і його співучасник Колошва.Забрали у людей приватизовані землі,продали за величезні гроші!!!!На вокзал чиї гроші возив ГОЛОВА позорище!!!! Його давно вже треба у відставку!І знов за рахунок вдови і сина священика хоче вийти сухим із води. Ще й пресі заплатив,щоб такий бред написали.*ГРУПА ПІДТРИМКИ*!!!!Це йому треба група підтримки,щоб не впав,не дай Бог.
231 Показати IP 18 Лютого 2017 00:32
Люди зхаменітся! Невже Ви незнаєте всі махінації п'яниці Горбатюка Бориса і Колошви. Батюшкін син і вдова це просто жертви!
Просто так Показати IP 18 Лютого 2017 08:07
Яб їх всіх гнав поганою мітлою
ТТ Показати IP 18 Лютого 2017 09:16
Різні віросповідання населення Землі, обєднує один шлях у Вічність після смерті, бо Небо для усіх є одне, як одне Сонце і один Місяць. Тому тема про сина священника не є актуалбною, судиться він, бо маємо таку Конституцію. а чому не пишуть на цих шпальтах як відриваються на людських долях синки волинських можновладців. Не вистачає даних, то Ви журналісти проведіть якийсь екперимент в Карабасі чи Опері після 22-00 разом з фахівцями Облвійськомату. Дякую Вам за увагу !
Гаразджанець Показати IP 18 Лютого 2017 14:13
Замість того щоб давати конкретні пропозиції по об'єднанню терит. громад свита Батюшки, Климови прийшли на збори вирішувати свої особисті питання. Але яке для них об'єднання вони не знають як правильно заяву написати.....
s74 до Гаразджанець Показати IP 18 Лютого 2017 19:22
Ви бачите,хто як заяви пише,а краще б звернули увагу на себе спочатку,адже самі ж не без помилок написали два речення...В чужому оці бачите сучок,а у своєму ? Всі такі правильні і безгрішні... тільки в інших кидаєте каміння і браві судді для них, зате ж для себе - затяті адвокати (я говорю не лише про Вас,а й в загальному про нас,людей)
макогон Показати IP 18 Лютого 2017 19:49
В Гаразджі взагалі дивні речі творяться... в селекційного центру посеред лісу забрали шмат землі Швидкі з Бондарями, Вася Столяр взагалі перекрив дорогу своєю хатою і обгородив частокілом гектар землі...
Житель села Гаразджа Показати IP 19 Лютого 2017 09:46
Чому цю статтю обговорюють в основному ті , хто не був на тих зборах? Взагалі то кожен житель має право на земельну власність і не нам це обговорювати ,а те що це знову заказна стаття горбатюків і їх посіпак видно одразу, чому наразі, ніде не згадується, що сам голова ішов на посаду від партії Януковича і коли цей же батюшка агітував за них,то він був"кращим другом",а зараз коли не підтримує їхні грабіжницькі апетити ,то він ворог і москаль.На цих зборах якраз голова був зі своєю свитою, бо своїх виборців і односельчан він боїться, як чорт ладану. То допоки ми жителі сіл Гаразджі та Піддубці будемо терпіти такого голову, який напиваючись , перевозить по сто тисяч доларів у машині на , яку мабуть відклав гроші з зарплати вчителя фізкультури та голови сільської ради, підтвердження є на відео поліцейських м.Луцька( кому цікаво можете переглянути - той іще казкар) Тож можливо нам уже пора висловити імпічмент нашому голові, хай не позорить громаду села своїми п'яними виходами, а краще лікується.
Адвокат Показати IP 19 Лютого 2017 11:33
Виталька ты видем мы думаешь самый умный? Ч**о ты редкое.
Вчителька Показати IP 19 Лютого 2017 11:39
Знаю цього горе-попа! Хай господь мене простить,і як тільки таких попів земля носить. Люди та випріть ви цього святого миколая з тих Піддубців. Є настоящі патріоти наші, нащо він вам, і не ходіть в ту московську церкву. Скільки горя вони нам завдали,а ви їм ще вірите.
Симінарист Показати IP 19 Лютого 2017 14:13
Голову і депутатів вибрали люди.А цього попа вже 3 указами знімали і назад вертали.Якби підубляни і гаразджанці мали би право вибирати попа то Лафета би давно би не був би в церкві.Його кришують бо він сексот Росії.Чому не кажуть що він набрехав про його службу в Афгані і що він хвалився що Павлу керівнику Київської лаври як двоєчнику конрольні робив.То є аферист Остап Бендер для якого церква то шахматний турнір а Піддубці - Васюкі. До слова - на лодці вже раз коли сіткою ловив рибу браконєрив - від міліції тікав.
знаю Показати IP 19 Лютого 2017 14:52
горбатюки п***ди яких світ не бачив, це просто причина щоб нагнітати конфлікт з попом, хоча потрібно усіх попів московських гнати, інше питання через кого війна в країні через вишибали при януковичу - горбатюка толіка - члена партії ригів!!!
Була на зборах Показати IP 23 Лютого 2017 09:32
Діло не в тому,що хлопчина син батюшки,а в тому,що сільський голова дійсно проводить махінації з землею в селі Гаразджа.В"їхавши в село ви зразу побачите люди,яких статків там живуть.Чому продавалися участки людям не прописаним в селі.Де на чорта взявся той Колошва?!!Хто прописав його в Гаразджі?Приватизавані ділянки перепродають без відома людей !!! Людина ,вкотре за 30 років приходить обробляти свою приватизовану ділянку,а там інша людина починає будуватися,і теж з документами!! То .як???Мати атовця працювала в сільраді і вибила сину участок на другий день після відбуття сина в ато,а коли хлопчина загинув,вже вдова претендує на ще одну ділянку!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus