USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Квиток в один кінець: танки РФ заправляють в одну сторону, - ЗМІ

11 Листопада 2014 12:42
Дядько пораненого на Сході України ульянівського десантника Миколи Козлова Сергій Козлов запевняє, що сам Микола не хотів їхати на війну в Україну. Однак наказ є наказ.

Зі слів самого російського десантника, вся техніка, яка заходить в Україну з території Росії, заправлена на дорогу в одну сторону. Бензину в самій Україні їм не знайти. Вочевидь, вони не розраховують йти назад. Про це повідомляє «Нова газета».

Нагадаємо, раніше в мережі з'явилося відвертого зізнання російського військового 523-ого Гвардійського навчального мотострілецького полку, сержанта Євгена Тура, якого майже силоміць привезли з Ростову на Донбас. На відео солдат розповідає, що російські солдати в Україну або їдуть, або «губляться».

Згідно з даними військового комісаріату Озерська, 21-річний Микола Козлов, автомеханік за фахом, до червня 2013 року проходив строкову військову службу у військовій частині 73612 31-й окремій десантно-штурмової бригади, з 1 серпня 2013 служив там же за контрактом.

Першим бойовим завданням Миколи став Крим. З медаллю «За повернення Криму» Коля повернувся в Ульяновськ. Одружився. І в серпні виявився в Україні.

Воював Микола тижнів два. Згідно бойовому завданню (як він пояснив своєму двоюрідному брату Дмитру) придушував артилерійські точки противника.

«Яка політика, 20 років... Десантно-штурмова бригада – це еліта, це спецназ. Там добре, є хороша перспектива потрапити в миротворчі війська ООН, світ побачити. За цим Колька туди і йшов. Їм, звичайно, згодовують: «Світовий імперіалізм оточує нас з усіх сторін», – це засвоюється на якомусь рівні. Але на війну він не хотів. Просто привезли – і все. Наказ», – розповідає Сергій Козлов. «Коля каже, українці дуже розумно й хитро воюють. Артилерія на диво точна. Колін загін потрапив у засідку на живця. Спочатку українці взяли у них двох полонених, 24 серпня наші пішли їх відбивати – ось їх і обстріляли», – розповідає Сергій. Як розповідав Козлов дядькові, стріляли з якогось бронебійного знаряддя. Першим же пострілом йому відірвало ногу. «Коля розповідав тільки, що десантників, які залишилися в Україні, відправили на штурм. Судячи за зведеннями новин, це був Маріуполь. Коля каже: «Там квиток в один кінець». Заходять побатальонно або поротно – назад не повертаються. Ідуть танки, йдуть БТРи – не повертаються. Назад вивозять тільки трупи і поранених. Каже: вся техніка, яка заходить в Україну, заправлена на дорогу в одну сторону. Бензину в самій Україні їм не знайти. Виходить, вони не розраховують йти назад?», – сказав Сергій.

На фото: Микола (ліворуч) у формі української міліції. Фото з «ВКонтакте» його батька. Травень 2014-го

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus