USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Судитимуть волинського бійця, який брав у полон російських десантників. ОНОВЛЕНО

4 Березня 2016 19:05
Тих, хто вистояв пекло війни, пройшовши полон і довгий шлях повернення додому, судитимуть. Про те, що звільнених полонених переслідує військова прокуратура в мережі інформує адвокат Василь Нагорний.

Нагадаємо, що Інформаційне агентство Волинські Новини ще в червні минулого року повідомляло, що військова прокуратура України займалася частиною тих волинських бійців, які перебували в полоні. Їм висувавали звинувачення у тому, що вони, нібито, самовільно полишили військову частину.

"Визволення з полону наших бійців щоразу подавалось, як особлива подія. Урочисті зустрічі, квіти, сльози радості, Герої на рідній землі. То скажіть Адміністрація Президента України Президента, Міністерство оборони України, чому цих хлопців тепер переслідує військова прокуратура? А за що ж судять колишніх полонених? Зрадили? Нічого подібного - наші хлопці не продаються! А судитимуть... судитимуть за самовільне залишення військової частини, по поверненню додому. Військова прокуратура видно зовсім очуміла в гонитві за показниками. Ці хлопці досі лікуються, реабілітація буде тривати роками", - дивується правозахисник.

З його слів, 24-річного інваліда війни, який брав у полон російських десантників, будуть судити.

"Вчора приходив Володя Козак. Після полону тривалий час лікувався в госпіталі, психлікарні, встановили 3 групу інвалідності. Ви тільки вдумайтесь, 24-річного інваліда війни (саме по «посттравмату») будуть судити. І слідчий військової прокуратури ще й пропонує цьому бійцю угоду про визнання вини з покаранням у вигляді штрафу 4000 грн.!!! Це теж саме, що підписати угоду з дияволом. В жовтні 2015 року Юрий Бутусов (Цензор) писав про цього бійця, сержанта Володимира Козака, який брав в полон російських десантників", - йдеться у дописі.

"Від сорому за таку державу хочеться провалитись крізь землю. Прочитав новину, що сьогодні Мeцeнaти для сoлдaтa кличуть йти провідати бійців в госпіталь інвалідів війни, де хлопці відновлюють своє здоров’я. А я прошу провідувати хлопців в судах, де вони намагаються відновити свою честь і гідність бійців, яких військова прокуратура так старанно намагається втоптати в багнюку", - звертається до волинян Нагорний.

Як повідомляло ІА Волинські Новини, сержант 51 механізованої бригади Володимир Козак воював у складі 3-го батальйону і разом з бойовими побратимми бепосередньо брав у полон військових РФ.

Нагадаємо, 24 серпня 2014 року бійці волинської бригади взяли в полон 10 російських десантників.

Обставини взяття в полон цілого підрозділу Збройних сил Російської Федерації дозволили радикально змінили зовнішньополітичну ситуацію. Весь світ отримав найкрасномовніші докази російського вторгнення в Україну. Це один з найважливіших моментів війни.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІЕ: ЯК БІЙЦІ 51 ОМБ ВЗЯЛИ В ПОЛОН ДЕСАНТНИКІВ РФ І ЧОМУ ВАЖЛИВА ДАТА

Показання Володимира Козака, як підкреслював головред "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов, особливо важливі тим, що дата полонення росіян стала предметом маніпуляцій. Генеральний штаб заявив, що інформація про полонення росіян була отримана 25 серпня. Це було сказано, щоб виправдати відсутність всяких дій з боку керівництва Генштабу і виправдати відсутність на командному пункті командувача АТО - начальника Генштабу Віктора Муженка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus