USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Ті заяви, які терорист робив під час суду, підлягають перевірці», – головний слідчий СБУ Волині

31 Липня 2020 12:41
Терорист Максим Кривош нині не пояснює мотивів свого вчинку. Наразі його книгу «Філософія злочинця» передали на експертизу. А заяви Кривоша під час суду про те, що це тільки початок, перевірять.

Про це йшлося під час спільного брифінгу начальника слідчого відділу Управління Служби безпеки України у Волинській області Олександра Хитрика та начальника відділу прокуратури області Вадима Старчука про перебіг досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо захоплення рейсового автобусу із заручниками 31 липня.

Нагадаємо, суд обрав запобіжний захід луцькому терористу Максиму Кривошу у вигляду тримання під вартою терміном на 60 діб (із дня затримання до 18 вересня) без права внесення застави.
Так, 44-річному раніше судимому Максиму Кривошу повідомили про підозру у вчиненні терористичного акту, захопленні та триманні осіб як заручників з погрозою знищення людей, посяганні на життя працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків, а також у незаконному зберіганні вогнепальної зброї та вибухових речовин (ч. 1 ст. 258, ч. 2 ст. 147, ст. 348, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

Вадим Старчук нагадав, що відомості про кримінальні правопорушення Максима Кривоша були внесені ГУНП та СБУ до ЄРДР.

«Кримінальне провадження перебуває на особливому контролі Волинської прокуратури та Генеральної прокуратури», – зазначив Вадим Старчук.

Олександр Хитрик натомість розповів, що Максиму Кривошу вручили повідомлення про підозру, також нині йому обрали міру запобіжного заходу.

«Ті заяви, які він робив під час судового засідання, підлягають перевірці. Проведена значна кількість допитів свідків, зокрема, було опитано близько 50 людей. Проведено низку слідчих дій.

Він є автором книги «Філософія злочинця». Її екземпляри відшукали за місцем проживання. Нині призначена лінгвістична експертиза, аби зрозуміти мотиви вчинення злочинів, адже цей злочин посягає на національну безпеку», – зазначив СБУшник.

Також він наголосив, що обов’язково буде досліджено, в якому стані перебувала особа в момент вчинення злочинів.

Щодо передання терористам грошей заручникам, то Олександр Хитрик відзначив, що під час допитів заручники не підтверджували такого факту. Натомість пачку сувенірних грошей він передав водієві.

«У СІЗО він фізично перебуває під вартою, його свободу пересування обмежено. Пояснення своїх вчинків не дає», – сказав начальник слідчого відділу СБУ Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 31 Липня 2020 13:20
"...підлягають перевірці". А по нашому буде - "потрібно перевірити". Не соромно слідчому та прокурору - державним службовцям не знати української мови?
скептик до Анатоль_ Бідзюра Показати IP 31 Липня 2020 16:38
це ще не самі "золоті перли" тої братії. "має місце бути", "в кінці кінців" , "возбуждєно " з наголосом на букву У
К.лучанин Показати IP 31 Липня 2020 13:38
До теми дискусії. В чернігівській області місцевий житель на відпочинку підірвав гранату без всякого попередженя , вимог і ультиматумів через соцмережі. Бахнув і все і три людини загинули. Ось вам непізнана ФІЛОСОФІЯ ЗЛОЧИНЦЯ. Чуть не "МАЙН КАМПФ". В нас відбувається деградація суспільства - це ж очевидні речі. Тут загроза найбезпеці !! А корупція, а зубожіння населення це не загроза нацбезпеці? Здача територій України це не загроза нацбезпеці? Ось питання конкретні для СБУ! Проголошення боротьби з бідністю і неприйняття ніяких програм для цього , це не загроза для України ? Я розширив це коло питань бо корінь зла у їх невирішенні.
скептик до К.лучанин Показати IP 31 Липня 2020 16:39
скоріш за все там людина з необережності вийняла запобіжник. просто ід**т
Лучанин Показати IP 31 Липня 2020 13:46
Те що справу розслідує пан Хитрик саме по собі наводить на роздуми.. Всі пам'ятають його Епік фейл з вартою порядку? А попередні його достіженія? Гроші не пахнуть. А ТАКІ дєятелі дуже потрібні нашій новій зеленій владі.
скептик Показати IP 31 Липня 2020 16:41
"злочин посягає на національну безпеку". от тільки не треба так сильно щоки надувати. героя України все-одно ніхто не дасть
Василь Показати IP 1 Серпня 2020 13:36
А може хоч підвищення і премія буде?Бо тоді навіщо бронетраспортер підігнали і шумову кинули?Для кіна??
скептик до Василь Показати IP 1 Серпня 2020 14:08
ні, для відосіка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus