USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Тіло вбитого саудівського журналіста знайшли на території генконсульства

23 Жовтня 2018 13:54
Тіло вбитого саудівського журналіста Джамаля Хашоггі виявили в колодязі на території резиденції саудівського генконсульства в Стамбулі.

Як передає УНІАН, про це повідомляє haberler.com з посиланням на главу турецької партії Vatan Догу Перінчека.

За словами депутата, надійні джерела в службі безпеки Стамбула розповіли йому, що фрагменти тіла Хашкаджі знайшли в колодязі, який знаходиться в саду на території саудівського генконсульства, де журналіста бачили останній раз.

Перінчек зазначив, що з більш детальною заявою з цього приводу виступить президент країни Реджеп Тайіп Ердоган.

2 жовтня журналіст перебував у Стамбулі. Він вирушив у відомство Саудівської Аравії, щоб отримати папери для розлучення. Разом з Хашкаджі до території генконсульства підійшла його наречена, проте всередину вона не заходила. Дівчина прочекала журналіста кілька годин, однак він так і не вийшов з будівлі. Співробітники консульства заявили, що журналіст самостійно покинув будівлю дипмісії.

Джамаль Хашоггі працював радником високопоставлених саудівських урядовців і був одним з найпомітніших у країні журналістів. Однак з часу свого добровільного вигнання у минулому році він написав низку статей, критичних до кронпринца Мухаммеда, який після смерті батька у 2015 році прибрав до своїх рух надзвичайні повноваження.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель раніше заявила, що Німеччина засуджує вбивство журналіста Хашоггі і у зв'язку з цим не може продовжувати експортувати зброю Саудівській Аравії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus