USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Туреччина хоче обшукати консульство Саудівської Аравії після зникнення журналіста

8 Жовтня 2018 19:19
МЗС Туреччини викликало посла Саудівської Аравії і попросило дозволу на обшук консульства країни у Стамбулі, де майже тиждень тому зник журналіст Джамаль Хашоггі.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Daily Sabah.

Заступник глави МЗС Туреччини Седат Онал висловив сподівання на те, що саудівська влада сприятиме розслідуванню.

При цьому посла Саудівської Аравії вже вдруге викликали в МЗС Туреччини. Вперше його викликали минулої середи з вимогою пояснень щодо зникнення журналіста.

Як повідомлялося у ЗМІ, критик саудівського уряду, який писав для The Washington Post, Джамаль Хашоггі зайшов до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі у вівторок, щоб отримати документ, необхідний йому для одруження, і після цього його більше не бачили. Наречена, яка розповіла про зникнення журналіста, при цьому чекала його на вулиці.

За даними слідства, у будівлі консульства, на журналіста чекали двоє саудівських агентів, які прибули до Туреччини, щоб змусити Хашоггі замовкнути. Наразі незрозуміло, чи входило в їхні наміри привезти Хашоггі до Саудівької Аравії живим, чи стався нещасний випадок, чи вони з самого початку мали намір вбити журналіста.

Якщо версія щодо вбивства підтвердиться, на Саудівську Аравію чекає міжнародний скандал.

Представники Саудівської Аравії досі заперечували навіть факт затримання Хащоггі у консульстві і заявляли, що не знають про його місцезнаходження. У посольстві Саудівської Аравії у Вашингтоні назвали інформацію про вбивство журналіста безпідставною.

Офіційна Туреччина не коментує дані слідства щодо Хашоггі, однак у суботу в країні почали кримінальне розслідування його зникнення.

Особи, причетні до розслідування не пояснюють, яким чином сталося вбивство і не приводять доказів, на яких базується їхній висновок.

Джамаль Хашоггі працював радником високопоставлених саудівських урядовців і був одним з найпомітніших у країні журналістів. Однак з часу свого добровільного вигнання у минулому році він написав низку статей, критичних до кронпринца Мухаммеда, який після смерті батька у 2015 році прибрав до своїх рух надзвичайні повноваження.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган повідомив, що особисто стежить за розслідуванням зникнення Хашоггі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus