USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

ТОП-10 маловідомих місць для відпочинку на Волині

18 Липня 2016 23:10
На Волині є місця для відпочинку, про які мало хто знає.

Рейтинг 10 маловідомих місць Волині, де можна відпочити та набратися вдосталь сил влітку, опублікувало Волиньinfo.

1. Надслучанська Швейцарія

Ландшафтний парк, який є одним зі ста чудес природи України. Знаходиться ця місцевість в долині річки Случ, що на Волині. Тут можна чудово провести час, насолоджуючись незрівнянними краєвидами. На території знаходиться безліч заказників та пам`яток природи місцевого значення. Також тут розташований Губківський замок.


2. Музей сільського господарства

Розташований в селі Рокині за 12 кілометрів від Луцька. Тут можна відчути весь колорит минулих століть. Музей пропонує найрізноманітніші розваги: від ознайомлення з традиційним українським одягом та зброєю до справжнього традиційного весілля. А ще тут можна поласувати смачним козацьким обідом, скупатися у ставку та переночувати на духмяному сіні.


3. Яревище – Райгородок


Ця територія розташована у Старовижівському районі Волинської області. Ідеальний відпочинок для шукачів пригод. Колись тут був багатий монастир. Подейкують, що у цьому місці захований справжній скарб. За переказами місцевих людей, навіть німці під час війни хотіли проводити тут розкопки.


4. Став біля села Сирники

Відпочинок тут платний – 15 грн з особи. Глибина водойми – до 2 метрів. У ставі є багато річкових мідій, які фільтрують воду, тому вона тут дуже чиста. Ну і звичайно, водиться багато риби.


5. Озеро Радожичі

Ця водойма знаходиться у селі Гірники Ратнівського району. Максимальна глибина – 19 метрів. Походження озера – льодовикове. А ще прибережна територія оточена сосновим лісом, тому свіже і чисте повітря гарантоване.


6. Озеро Святе (Дружби)

Це мальовниче озеро розміщене між селищем Заболоття та селом Тур Ратнівського району. Ця водойма карстового походження і має максимальну глибину 15 метрів. Серед місцевих жителів це озеро славиться містичними легендами та оповідями.


7. Озеро Шині

Знаходиться поміж Камінь-Каширським і Володимирецьким районами. Це чудове місце для пікніків. Кругом озера – розлогий ліс, який забезпечить тінь у спекотну погоду. Також у цьому озері водиться багато риби.


8. Озеро Глибоке

Розташоване у Маневицькому районі. Завдяки карстовому походженню цього озера вода дуже чиста. Назва озера говорить сама про себе. Як і більшість водойм Волині це озеро багате на гліцерин, що є дуже корисним для шкіри.


9. Лебедине озеро

Відомо, що тут зимують понад 40 лебедів. Це створює надзвичайно красиву картину, яку варто побачити своїми очима.


10. Озеро Засвинське

Водойма розташована неподалік від села Градиськ Маневицького району. Максимальна глибина озера – 6 метрів. Навколо озера територія облаштована так, щоб забезпечити відвідувачам комфортний відпочинок. Біля озера можна організувати ночівлю у наметах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Шурик Показати IP 19 Липня 2016 00:00
І це не всі цікаві озера....озеро тросне вселі карасин..хоча і вважається самим радіаційним але з наметом відпочивати добре:-)
зе бест Показати IP 19 Липня 2016 08:57
З якого дива і благословіння став природнього походження в Сирниках ПЛАТНИЙ?
Олена до зе бест Показати IP 19 Липня 2016 16:11
Тому , що він знаходиться в оренді . І орендар платить величезний податок на землю за цей ставок! Чистить його і прилеглу територію, запускає рибу, озеленення території, прибирання території. Для того щоб ви там відпочили він вклав в це кошти . Орендодавець є або сільська рада якщо в межах села або адміністрація якщо за межами і ви думаєте вам би хтось його чистив чи прибирав сам голова адміністрації чи сільський голова після відпочиваючих вивозили б сміття!
1 до Олена Показати IP 20 Липня 2016 15:52
стаття 51 Водного Кодексу України.
Олена до 1 Показати IP 22 Липня 2016 16:14
Що ви мені хотіли цією статтею сказати хто є розпорядником ставків ? Я про те , що людина туди вкладає кошти і звичайно хоче їх повернути і ще заробити Оренда якого може становити від 3 до 12 відсотків від нормативної грошової оцінки яка була нещодавно розроблена по даному населеному пункту. Я думаю там ціна досить велика і ніхто собі в убиток звичайно працювати не буде. Кого не влаштовує може не їхати.
Анонім Показати IP 19 Липня 2016 09:14
В сирниках дуже брудна вода, телепні
Бродяга Показати IP 19 Липня 2016 09:27
От мені аж цікаво, як у автора з географією!? Адже, якщо вірити своїм спогадам і перевіривши геолокацію в гуглі Надслучанська Швейцарія, це далеко не Волинь! А подруге, Озеро Засвітське а Засвинське про що говорить той же гугл, і місцеві які його відповідно називають (був там декілька тижднів тому). Прохання звіяряйте дані перед публікацією. Дякую, і гарного усім відпочинку
Анонім до Бродяга Показати IP 3 Серпня 2016 23:58
Озеро Засвинське.Хто був той знає.
Лучанка Показати IP 19 Липня 2016 09:37
Наскільки мені відомо, озеро Шині розташоване в Любешівському районі. А чому немає координат Лебединого озера? Та, звичайно, тут описані далеко не всі цікаві для відпочинку куточки Волині, здебільшого вони відомі тільки місцевим.
Бродяга Показати IP 19 Липня 2016 09:40
3. Озеро Глибоке теж не правильно, Глибоцьке що у міцевих що на картах!! і це лише те що я знаю, а що буде якщо почати перевіряти!?
добий бродяга пятку Показати IP 19 Липня 2016 09:44
Надслучанська Швейцарія розташована в Березнівському районі на території сучасної Рівненської області, яка утворена совєтами в 1939 році. До цього більше тисячі років ця територія географічно була частиною Волинської землі. Вона і зараз нею лишається історично і культурно. Так що бродяга учи історію, і не тільки по гуглу
Бродяга до добий бродяга пятку Показати IP 19 Липня 2016 10:42
Так ми живемо не 1938 році, а вже 2016, і стаття датована тим же ж роком, тому доцільно говорити про сучасні географічні межі, а не пірнати у історичні довідки. чи звертатись до космосу у пошуках правди. П.І.: знаючи історію навряд найдеш файне місце, а от географія заведе куди треба, так що лічи дітей а не мене!
Ігорчик до Бродяга Показати IP 21 Липня 2016 16:20
Взагаліто вживається термін Волинь (історична область), а не Волинська область. Тому автор все правильно написав!
Yan Показати IP 19 Липня 2016 10:11
А чому немає Соловицького озера. Як на мене то Сирники "не вспливають"
оксана Показати IP 19 Липня 2016 10:12
Світлини з Panoramio. Де посилання на першоджерело, де прізвища авторів світлин?
Olden Показати IP 19 Липня 2016 10:57
Це добре, що мало хто знав...І К.-Каширський район не межує з Рівненською обл., географи...
Volynjanyn Показати IP 20 Липня 2016 14:23
автори, якщо так і далі підуть справи, то ваші рейтинги, за статті що розміщаєте, впадуть до: - "0". Перевіряйте інформацію перед публікацією, а краще вчіть географію, а то дуже схоже на школярство на канікулах
Анонім 2 Показати IP 21 Липня 2016 21:43
А як же озеро Добре що в К.-Каширському районі, оз. Біле на кордоні з Білоруссю, Озеряни, Пересіка. На Волині досить багато красивих і чистих озер.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus