USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Торчинських підприємців, яких побив «Беркут», тепер судитимуть

21 Листопада 2013 17:39
Міліціонери, які відлупцювали торчинських жіночок-підприємців, залишаться непокарані. Натомість постраждалих можуть притягнути до кримінальної відповідальності, бо справу проти них уже відкрили правоохоронні органи, - інформує «Під прицілом».
Прокуратура області закрила провадження щодо дій міліціонерів під час виконання постанови виконавчої служби про знесення торговельних кіосків у селищі Торчин. Під час інциденту постраждали підприємці, власники контейнерів. Утім, дії міліціонерів не визнали незаконними. Натомість підприємців можуть притягнути до кримінальної відповідальності.
Господарський суд Волинської області ухвалив рішення, згідно з яким до 14 серпня троє підприємців, чиї торговельні кіоски знаходяться на імпровізованому ринку на вулиці Незалежності в Торчині, мали звільнити земельні ділянки від контейнерів.
Оскільки підприємці цього не зробили, то 21 серпня представник державної виконавчої служби разом з міліцією прийшов, аби примусово прибрати кіоски. Зі слів власників тимчасових споруд, правоохоронці до них застосували силу. Про що підприємці згодом повідомили прокуратуру, а також зняли побої. І кажуть, що забрали б ті контейнери самі, але ж ніхто не надав їм альтернативного місця.
Утім, слідчий прокуратури Денищук, який розглядав заяву підприємців, не знайшов протиправних дій у міліціонерів, які лупцювали жіночок. В той же час начальник обласного управління МВС України в області Олександр Терещук обіцяв, що розбереться у справі, і винні будуть покарані.
Отож «цапами-відбувайлами» зробили саме підприємців. Аби вони не робили зайвого клопоту правоохоронцям і не вимагали покарання для тих, хто підняв руку на жінок, відкрили згодом проти самих же підприємців кримінальну справу.
Мовляв, не виконали ж рішення Господарського щодо звільнення кіосків з земельної ділянки у Торчині. При чому залякувати почали відразу, говорили: «не заберете торговельні контейнери, то буде проти вас кримінальна справа».
Інна Бенес, Наталія Міщук та Ірина Онищак – саме цих трьох підприємців судитимуть. Але ж їхні торгові місця – це єдиний спосіб заробити на життя, - стверджують підприємці.
Зараз вони шукають приватних підприємців, які б дозволили біля своїх торговельних площ поставити кіоски.
ЧИТАТИ ЩЕ: НА КІОСКИ ПІДПРИЄМЦІВ ВОЛИНІ КИНУЛИ МІЛІЦІЮ ТА «БЕРКУТ»

ЧИТАТИ ЩЕ: ПРО ПОБИТТЯ ТОРЧИНСЬКИХ ПІДПРИЄМЦІВ ДІЗНАЛИСЯ У ЯНУКОВИЧА. ФОТО



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
1111 Показати IP 21 Листопада 2013 23:44
Є рішення суду, яке пройшло всі інстанції де дії підприємців визнали незаконним, в чому тут ще може бути річ. Чому більшість громадян, які опинились в аналогічній ситуації і стояли поряд виконали рішення суду, а ці ні?? Тому що самі хитрі, і думають що Вони будуть скаржитись і щоб вони далі цього не робили їм дозволять стояти на самовільно зайнятих земельних ділянках. А Ви пишете все зі слів (побили, відлупцювали) покажіть документи - акти обстеження лікаря, висновки СМЕ?? немає цього ототоже пустословство, як 99 Ваши публіквцій де звинувачцють правоохоронні органи. Давайте реальні факти і побачите реальні результати, а то це все називається ББС - Баба бабі сказала.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus