USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Трамп офіційно визнав Єрусалим столицею Ізраїлю

6 Грудня 2017 21:23
США настав час офіційно визнати Єрусалим столицею Ізраїлю і перенести своє посольство з Тель-Авіва до цього міста, заявив американський президент Дональд Трамп.

Трансляція виступу Трампа була доступна в його Twitter, передає Новое время.

Трамп назвав це рішення "довгоочікуваним кроком" для просування близькосхідного мирного процесу і досягнення довгострокової угоди.

Переїзд американської дипмісії може зайняти чимало часу, оскільки відповідну будівлю для посольства поки ще не підібрано.

Статус Єрусалима є одним з найгостріших питань в арабо-ізраїльських відносинах. Палестинська влада має намір зробити Східний Єрусалим столицею своєї майбутньої держави.

Представник палестинського президента Махмуд Аббас попереджав, що рішення США визнати Єрусалим столицею Ізраїлю, буде означати "повне руйнування мирного процесу".

Перенесення посольства було одним з пунктів передвиборної програми Трампа попри те, що подібні наміри раніше зазнавали різкої критики з боку арабських держав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus