USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Треба змінити обличчя Одеської кіностудії, - новообраний керівник Андрій Осіпов

11 Грудня 2017 09:40
Нові фільми, ремонт будівлі павільйону та підготовка до ювілею Володимира Висоцького: акціонери кіностудії обрали екс-депутата Луцької міськради Андрія Осіпова на посаду голови правління кіностудії, зважаючи на успіхи, яких він досягнув, виконуючи обов’язки голови правління протягом 11 місяців.

На початку січня цього року Андрія Осіпова призначили виконувачем обов’язків голови правління і протягом 11 місяців він виконував ці обов’язки. Протягом цього часу акціонери обирали керівника, враховуючи успіхи в роботі та виконання поставлених завдань вони одностайно обрали Андрія Осіпова під час загальних зборів 8 грудня.

Про це колишній депутата міськради розповів у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини.

Акціонери надали йому широкі повноваження, пов’язані з розвитком матеріально-технічної бази. З його слів, кіностудія не зазнавала серйозних перетворень протягом останніх 40 років, тому поступово матеріально-технічна база зносилася і зараз перебуває у незадовільному стані. Найстарша будівля на території кіностудії була побудована в середині 70-их років і зараз стоїть завдання змінити обличчя кіностудії.

Керівник кіностудії відзначив, що це єдина українська кіностудія, розташована не у Києві. Вона має свою матеріальну базу, але найбільша цінність кіностудії – це її ім’я, тому у попередній період він відновлював права кіностудії на торговельні марки, захищав інтелектуальну власність.

23 травня відкрили оновлений музей кіностудії, перевидали книг під загальною назвою «Бібліотека Одеської кіностудії», зараз готують її розширити. Також готуються до різних подій – так, відзначали річницю виходу фільмів «Весна на Зарічній вулиці», «Вертикаль», «Короткі зустрічі». Здійснили публічний показ фільму «Спрага».

Серед успіхів, які відзначили акціонери – початок кіно виробничого процесу. Кіностудія протягом цих 11 місяців змогла розпочати три власні проекти – два повнометражні та один короткометражний фільм. Також у співпраці з компанією «ІнсайтМедіа» кіностудія завершила роботу над фільмом «Червоний» і він вийшов у прокат, завершили роботу над фільмом «Прощання з пустелею», який вийде в прокат навесні, закінчився знімальний процес фільму «Антон» і зараз підписали угоду з компанією «ІнсайтМедіа» щодо зйомок фільму «Червоний 2». Також підписали меморандум про співпрацю зі Спілкою кінематографістів України, змогли дещо покращити матеріально-технічну базу.

За відсутності значного зовнішнього фінансування в розвиток матеріально-технічної бази змогли вкласти понад 1,7 мільйона гривень, здійснили реставрацію сходів та тераси першого павільйону-музею Віри Холодної, розпочали роботи над створенням музею освітлювальної та кінознімальної техніки імені Йосипа Тимченка. Зараз тривають останні приготування до відзначення 80-річчя Володимира Висоцького.

Вже провели захід у жовтні, коли показували фільм Кіри Муратової «Короткі зустрічі», де він виконав одну з головних ролей. Наступного тижня відбудуться ще декілька заходів – концерт бардів, літературний захід «Книжкові діти». Пов'язаний з творчістю Володимира Висоцького. Завершиться усе у січні, за тиждень до його дня народження 25 січня, коли відбудеться урочистий вечір його пам’яті. Випустили пам’ятні монети, буклет «Наш Висоцький» тощо. Кіностудія випускає лінійку сувенірних товарів, працюють над створенням оновленого сайту кіностудії.

Щодо зміни роботи, яка багатьом може видатися дивною, Андрій Осіпов зауважив, що в органах місцевого самоврядування працював з 2010 до 2015 року. Коли завершилася його каденція як депутата Луцької міськради, він переїхав до Києва і перед призначенням на посаду в Одеській кіностудії керував юридичною компанією. Робота була також пов’язана з управлінням, він і раніше мав досвід управлінської діяльності, зокрема кризового менеджменту, тому він був готовим до виконання обов’язків голови правління кіностудії.

В історії Одеської кіностудії були керівники з різними посадами – і державні службовці, і люди з технічною чи філософською освітою. З його слів, інколи надмірна творчість на посаді шкодить, адже режисеру чи оператору буває важко зосередитися на управлінні. Нова посада була викликом і для екс-депутата міськради: кіностудія у 2019 році святкуватиме сторіччя, тому він хотів довести собі та багатьом, що юридична освіта дозволяє стати управлінцем, попри думку про те, що юристи – це обслуговуючий персонал.

Андрій Осіпов зауважив, що місцеве самоврядування в Україні, на превеликий жаль, перебуває у складному стані. Будучи депутатом, він значну увагу присвячував експертній роботі, їздив багатьма містами України, викладав, писав наукові праці, у червні 2016 року написав книгу «Чого не знає депутат» і на цьому закрив для себе тему місцевого самоврядування, тепер участь у публічних заходах з цієї теми бере рідше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дивно Показати IP 11 Грудня 2017 10:25
Осіпов і кіностудія? Називається - поєднайте непоєднуване.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus