USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Третій з кінця. Лапін з провальним результатом хоче очолити Держбюро

18 Листопада 2016 14:35
Народний депутат від Луцька Ігор Лапін подав документи на конкурс на зайняття посади директора, першого заступника та заступника директора Державного бюро розслідувань. Зокрема, народний обранець замахнувся на крісло директора новоствореного органу. Щоправда, згідно з результатами тестування на знання законодавства, народний депутат, який представляє лучан у Верховній Раді України, має один із найнижчих результатів. Гірше за нього склали тести лише двоє кандидатів.

Інформація про те, що Лапін Ігор Олександрович бере участь в конкурсі, оприлюднена на Урядовому порталі. Зокрема, відомо, що нардеп уже пройшов тестування на знання законодавства з результатом 67 балів (нижчий результат – 66 балів - лише у двох претендентів: Василя Вовка та Олега Григорова). Такий же результат (67 балів) набрали крім Ігоря Лапіна, ще Юрій Забара, Борис Кривенко та Олександр Сарафанюк.

Зауважимо, Ігор Лапін на момент обрання нардепом, облікувався в Раді адвокатів Волинської області, а наразі є членом Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя. Крім того, Ігор Лапін став адвокатом ще у 1997 році, а отже фактично правничий стаж у нього 20 років, що мало б бути підставою хороших знань законодавства.

З поданих документів Ігорем Лапіним на конкурс, стає відомо, що нардеп прагне очолити Державне бюро розслідувань. Саме посаду директора ДБР пригледів собі народний обранець.

«Оскільки я, Ігор Лапін, громадянин України з вищою юридичною освітою, претендую на посаду директора Державного бюро розслідувань, то хочу в своєму есе зробити наголос на двох важливих моментах: як має працювати ДБР і чому ми нарешті домоглися його створення… За півроку формуємо команду, виробляємо стратегію роботи з органами влади, налагоджуємо співпрацю зі ЗМІ та громадськими активістами, аналізуємо законодавство на предмет практичного застосування його норм, вивчаємо матеріали справ, щодо яких саме ДБР буде проводити розслідування», - йдеться в есе, поданому нардепом на конкурс.

Крім тестування на знання законодавства з одним із найгірших реультатів, він пройшов тестування на загальні здібності, результатів якого не оприлюднюють. Співбесіда з Лапіним призначена 24 листопада на 18.00. Конкурсна комісія оцінюватиме кандидатів за наступними критеріями: управлінська компетенція, організаторські здібності, особисті та соціальні компетенції, а також відповідність антикорупційним критеріям.

ЧИТАТИ ЩЕ: ДЕКЛАРАЦІЯ НАРДЕПА ЛАПІНА: 1,4 МІЛЬЙОНА, 7 ДІЛЯНОК, 2 АВТО. ІНФОГРАФІКА

Нагадаємо, 12 листопада минулого року Верховна Рада проголосувала за створення Державного бюро розслідувань. Згідно з законом, Бюро має виявляти, розкривати й припиняти злочини, пов’язані з діяльністю організованих груп та злочинних організацій, розслідувати випадки катування та інших злочинів, пов’язаних з жорстоким, нелюдським або таким, що принижує гідність, поводженням або покаранням, вчинених прокурорами, слідчими (детективами) Національного антикорупційного бюро, СБУ, органів внутрішніх справ та працівниками інших правоохоронних органів. Бюро має також розслідувати військові злочини, злочини, вчинені службовими особами, які займають особливо відповідальне становище. Також бюро має займатись розслідуванням злочинів, вчинених службовими особами Національного антикорупційного бюро, прокурорами Антикорупційна прокуратура.

Найбільше суперечок перед розглядом питання про створення ДБР у депутатів виникло через процедуру призначення директора Бюро. Депутати домовились, що директора ДБР призначатиме президент за поданням прем'єра, яке той робитиме на підставі рішення конкурсної комісії. Додамо, згідно з повідомленням Української правди, на посаду директора ДБР претендує чимало неоднозначних особистостей.

Зокрема, це заступники виконувача обов’язків прокурора Києва Олега Валендюка -Олександр Буряк і Анатолій Корж. Сам Олег Валендюк, який підпадав під люстрацію, та через суди залишився на посаді, не з’явився на тестування, тож знятий з конкурсу. Серед неоднозначних осіб є і нинішній заступник міністра освіти Роман Греба, який також претендував на посаду члена ЦВК і від якого відхрестилися БПП і «Народний фронт».

На посаду голови ДБР також претендує колишній керівник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк, головний військовий прокурор Анатолій Матіос та інші.

З числа нардепів, крім Ігоря Лапіна, на посаду очільника Державного бюро розслідувань претендує його колега від БПП Юрій Македон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
О!? Показати IP 18 Листопада 2016 14:48
Ще один великий "борець" за справедливість виліз як Пилип з конопель
н-да Показати IP 18 Листопада 2016 14:59
20 років стажу, а знань - нуль, дупутат, однако...
розумаХА Показати IP 18 Листопада 2016 15:23
Мати сайт з назвою "...розслідувань" - не означає очолити ціле бюро! :)
Цікаво Показати IP 18 Листопада 2016 15:34
Згідно умов проведення конкурсу на посаду Директора Державного бюро розслідувань кандидат повинен відповідати певним критеріям, серед яких "мати досвід роботи на керівних посадах не менше 5 років". Може хтось скаже коли і ким керував Лапін ?
нхя не смішно Показати IP 18 Листопада 2016 16:22
Людина не може чітко, літературною, юридичною мовою висловлювати свої думки. Сипле якимось диким суржиком. Хоча він і юрист, але відчувається брак професійних знань. Не знаю, може як воїн він і справді сильний, але на керівника такої установи він не тягне.
злий до нхя не смішно Показати IP 18 Листопада 2016 17:51
З нього такий воїн, як з гі*на куля
Олег Показати IP 18 Листопада 2016 16:51
Дибіл-дебілом. Не дай Бог, ще родяться від нього дибілята
люстрація Показати IP 18 Листопада 2016 18:22
Замполіт Лапін дипломований замполіт радянської армії.Чотири роки працював заступником командира роти по політичній частині у 1996 році звільнений причина мабуть по службовій невідповідності ,можна перевірити у військоматі де його особова справа.По закону про люстрацію не має права 5 років бути на керівних посадах. а ВИ Його в ДЕПУТАТИ
User Показати IP 18 Листопада 2016 18:34
20 років адвокатської практики - і майже повне незнання законодавства. Лучани, як можна було обрати такого олуха? Вам що, висліпило? Ковельчани його навіть мером не захотіли обрати, зате лучани (які мали би вроді як бути трохи розумнішими і продвинутішими) повелися на військову форму і вибрали пройдисвіта. Вам зараз не соромно?
Нік Показати IP 18 Листопада 2016 19:18
А дві квартири у Луцьку є в декларації?
Aero до Нік Показати IP 19 Листопада 2016 01:16
Він же не зовсім дурний. Швидше за все, оформив на кума/брата/свата щоби у декларації не світити.
Виборець Показати IP 19 Листопада 2016 09:37
Соромно.Але у верховній зраді 90% таких лапіних і їх також обрали українці.То на кого ми киваємо,бачили очі,що вибирали,тепер хоч повилазьте.Після декларацій думаємо головою,щоб жоден з них більше туди не попав ніколи.Половині з них місце на нарах.
лучанин Показати IP 19 Листопада 2016 11:54
нам зараз соромно дивитися в очі тим хто за нього не голосував. біс поплутав. Вибрали ім**цила, але обіцяєм, що більше таке не повториться. Вибачте нас за цього пройдоху-невігласа добрі люди.
Сокиричі (топорково) Показати IP 19 Листопада 2016 15:59
Це його місце з 49-ти претендентів на посаду. Тобто, гірше бути вже не може. Він себе кинув на смітник з самого початку каденції. Кинувся на обгризені кістки (на копійки, які йому заплатили колісники і кватирки), і поїхав в маневицьку глухомань контролювати вивіз лісу. Все було підлаштовано, лапін виявився в потрібний час в потрібному місці перед ЗіЛом з деревиною. Усе як в казці про жабу-царівну. Сюжет з його кримінально-тюремним жаргоном серед лісу є на всіх сайтах. Розумні люди роблять висновки, але не ляпін. Це не вплинуло на нього (запізніла реакція, як в жирафа), і він ще поліз в лісове агентство на атестацію кватирка. Теж не безплатно. Рвач, лахмітник, дзяд.
Prostir Показати IP 19 Листопада 2016 18:15
Ой які ви класні Волинські Новини. Один Палиця святий який мочить журналістів і активістів
Дядько Василь до Prostir Показати IP 19 Листопада 2016 21:28
До чого тут твій пук? Стаття про Лапіна, а не про Палицю. Хочеш поговорити про Палицю - знайди статтю про нього і там пиши, який він поганий. А тут тема про інше.
ник до Prostir Показати IP 20 Листопада 2016 09:32
деб*л

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus