USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Тризуб пам’яті героїв запалили лучани та переселенці зі Сходу

22 Серпня 2014 22:35
На честь полеглих за незалежність України тризуб зі свічок та лампадок запалили у центрі Луцька.

Пам'ять героїв Небесної сотні та усіх полеглих за незалежність України луцька громада вшанувала на Театральному майдані у Луцьку 22 серпня.

Захід, який ініціювали Громадський сектор Євромайдану та Фундація регіональних ініціатив, відвідали громадські активісти, пересічні лучани, депутати Луцькради та переселенці зі Сходу, які знайшли прихисток у Луцьку. На майдані зібралися десятки небайдужих лучан та гостей міста. Дехто приходив цілими родинами з національною символікою.



Як розповіли активісти, ми повинні пам’ятати тих, хто поклав своє здоров’я та життя за те, щоб незалежність відбулася. Життями загиблих та тих, хто воює на Сході, вона зміцнюється. Так, ще донедавна українці не завжди цінували незалежність, а зараз вони це переосмислили. Учасники вечора пам’яті вшанували героїв, які мужньо стояли на Майдані, захищають Україну від загарбника на Сході. Зі слів громадських діячів, символічним є те, що захід відбувся на місці, де лучани робили революцію, поряд із плакатом зі світлинами Небесної сотні. Загиблих за незалежність України вшанували хвилиною мовчання.



Громадський активіст Володимир Бут-Гусаїм зауважив, що тривають важкі часи боротьби за волю України. Він закликав присутніх спільно прочитати молитву «Отче наш».

Захід об’єднав не лише лучан, а й мешканців східних областей. Так, зі словом до лучан звернулася переселенка з міста Краматорська, що на Донеччині, Світлана. Вона подякувала усім лучанам та волинянам за те, що вони підтримують співвітчизників зі Сходу, допомагають їм та лишаються небайдужими до тих, хто був змушений переїхати на Волинь. Вона побажала тим, хто воює за Україну на Сході, повернутися живими та здоровими.

Вечір пам’яті завершили спільним виконанням гімну України.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 23 Серпня 2014 08:22
коментар було видалено
вася Показати IP 23 Серпня 2014 08:38
коментар було видалено
Дончанин Показати IP 23 Серпня 2014 08:47
коментар було видалено
Зоряна Показати IP 23 Серпня 2014 09:29
Патріотизм, націоналізм непередбачає собою жити під командуванням другої нації... Хоча тим хто висловився вище це незрозуміти... В віку в вік Українці виборювала свою незалежність від усіх... настав ключовий момент... і неважливо хто при владі... головне що люди змінились, а за ними і влада зміниться.. нехай пройде ще 5-10років але ми небудемо гнилими зомбі як російська нація. Дуже їх шкода.
Вася до Зоряна Показати IP 23 Серпня 2014 10:19
Яка ти сердобольна, аж защемiло! Може ще матерiально допоможеш???
Олександр до Зоряна Показати IP 23 Серпня 2014 11:24
Палку-копалку, огнiво та кам'яний топор ти вже купила на найближчi 5-10 рокiв?
Дончанин Показати IP 23 Серпня 2014 14:08
я путинский тролль, меня заставляют говорить неправду! но я буду ее говорить, ведь мне за это платят.
Вася до Дончанин Показати IP 23 Серпня 2014 14:09
русский брат, я тоже делаю это за деньги. но я свято верю в распятие мальчика и то, что боинг сбили дети бумерангом.
гiсть Показати IP 23 Серпня 2014 14:08
Коли кiнець вiйни?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus