USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Центнер хліба і 50 кг м'яса: скільки споживає за рік волинянин

16 Жовтня 2017 22:48
16 жовтня – Всесвітній день продовольства (World Food Day), який святкують у близько 150 країнах світу.

Це свято, засноване продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (FAO), існує з 1979 року.

Більше сотні країн світу об’єдналися під егідою FAO, щоби створювати умови для розвитку сільського господарства та знищити голод. Адже за статистикою, яку наводить FAO, близько 800 мільйонів людей на землі щодня засинають голодними. Це майже кожна дев’ята особа, пише Волинь24.

Хоча через економічний спад волиняни змушені трохи затягнути паски, проте харчуються вони добре, а порівняно з усією країною, навіть краще.

Скільки і чого з’їв один волинян у 2016 році з нагоди свята в інфографіці показало Управління статистики у Волинській області.

Судячи з інфографіки, жителі області вдосталь їли яєць, молочної продукції та, звісно, картоплі. В раціон волинян доволі часто потрапляли овочі, хлібні та м’ясні продукти, а також ягоди й цукор. Однак, відносно небагато у минулому році вони споживали рибу.

Цікаво, що на харчування минулоріч волиняни витрачали майже половину заощаджень.
Тим не менше, порівняно з рештою країни, в області харчувалися ситніше.
Ще один цікавий момент – у 2016 році волиняни практично не купували картоплі, споживаючи ту, яку виростили самі. Також значка кількість жителів області харчувалася яйцями, овочами, м’ясними й молочними продуктами, а також фруктами з власного городу чи господарства. А купували в основному цукор, хлібні продукти та рибу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus