USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Цукерберг вибачився за недостатній захист даних Facebook

10 Квітня 2018 09:03
Засновник Facebook Марк Цукерберг вибачився за недостатній захист даних користувачів соцмережі, що призвело до витоку даних, якою скористалася Cambridge Analytica.

Про це йдеться в письмових свідченнях Конгресу США, які опубліковані на сайті Конгресу. Про це інформує УНІАН з посиланням на Дождь.

"Тепер очевидно, що ми зробили недостатньо для того, щоб запобігти використання цих інструментів на шкоду. Це стосується фейкових новин, іноземного втручання у вибори, розпалювання ненависті, а також розробки й захисту інформації", - йдеться в документі.

Цукерберг написав, що погляд компанії на її відповідальність був недостатньо широким. Він зазначив, що це його помилка і він приносить за неї вибачення.

На своїй сторінці у Facebook Цукерберг написав, що його компанія створить незалежну комісію, яка займеться дослідженням впливу соцмереж на вибори й демократію.

За його словами, вченим нададуть доступ до ресурсів соцмережі, щоб вони могли зробити неупереджені висновки про роль Facebook на виборах, як компанія виявляє ризики на своїй платформі та які кроки вона повинна зробити перед майбутніми виборами.

У прес-релізі Facebook зазначається, що робота комісії буде фінансуватися благодійними фондами. Компанія не буде мати право або затверджувати результати досліджень до публікації.

У березні навколо найбільшої інтернет-соцмережі світу спалахнув скандал після того, як ЗМІ повідомили, що британська компанія з аналізу даних Cambridge Analytica зібрала в 2016 році дані профілів 50 млн користувачів соцмережі Facebook без їх згоди.

Це стало можливим завдяки додатку thisismydigitallife, який у 2014 році створив Олександр Коган, професор Кембриджського університету Великобританії. Додаток пропонував сотням тисяч юзерів пройти психологічний тест. Окрім результатів тестування, користувачі також дозволяли обробляти дані про своїх друзів із соцмережі.

Цю інформацію у Когана і викупила Cambridge Analytica, яка працювала над президентською кампанією Дональда Трампа під час виборів у 2016 році. Метою збору і обробки даних було створення програмного забезпечення для визначення політичних симпатій виборців, а також впливу на них.

Пізніше у Facebook повідомили, що Cambridge Analytica отримала дані 87 мільйонів користувачів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus