USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЦВК призначила перші вибори в ОТГ на грудень

12 Жовтня 2018 19:00
ЦВК скасувала рішення попереднього складу від 9 серпня щодо призупинення призначення виборів в об’єднаних територіальних громадах та призначила на неділю, 23 грудня 2018 року, вибори у 125 об’єднаних територіальних громадах.

Відповідна постанова була ухвалена на засіданні комісії у п’ятницю, 12 жовтня.

У ЦВК нагадали, що попередній склад комісії 9 серпня прийняв постанову про звернення до Комітету Верховної Ради з проханням надати роз’яснення стосовно законодавства про референдуми та припинення до моменту отримання такого роз’яснення процесу призначення перших і додаткових виборів в ОТГ.

8 жовтня Голова нового складу ЦВК Тетяна Сліпачук оголосила, що комісія приступила до розв'язання проблеми призначення перших та додаткових виборів в об'єднаних територіальних громадах.

Сьогодні Центральна виборча комісія призначила на неділю, 23 грудня 2018 року, вибори у 125 об’єднаних територіальних громадах. Також ЦВК оголосила на цю дату додаткові вибори у 26 об’єднаних громадах.

Щоб призначити вибори, оновлений склад ЦВК скасував рішення попереднього складу комісії щодо необхідності для цього роз’яснень Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя стосовно проведення всеукраїнського та місцевих референдумів в Україні.

Списки громад, де пройдуть вибори, стане відомий найближчим часом.

Загалом після проведення перших місцевих виборів 23 грудня в Україні діятиме вже 830 добровільно об’єднаних територіальних громад.

Нагадаємо, на Волині під загрозою опинились вибори у 9 ОТГ та низці населених пунктів, які прагнуть доєднатися до вже існуючих територіальних громад. А це - 75 тисяч жителів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus