USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

«ЦВК блокує рішення про вибори в ОТГ через вказівку з Банкової», – Ігор Гузь

6 Вересня 2018 16:52
Центральна виборча комісія не прийняла рішення про вибори у жовтні в ОТГ. Нардеп Ігор Гузь переконаний, що така позиція була б не можливою без "циркуляру" з Банкової.

Сьогодні Ігор Гузь звернувся до ЦВК та Верховної Ради із закликом вирішити питання виборів в ОТГ найближчим часом.

Нардеп зазначив, що однією із найдієвіших реформ в Україні є реформа децентралізації."Люди на місцях повірили в цю реформу," - каже Гузь. Але ЦВК не прийняла рішення про вибори в ОТГ, які мали б бути призначені на жовтень.

Однак, якщо цьогоріч не будуть призначені вибори до об'єднаних територіальних громад - це стане великим ударом по реформі децентралізації, вважає нардеп.

"Це стосується великої кількості українців. Ситуація - в підвішеному стані. Наступного тижня працюватиму в окрузі. І що, як народний депутат, я маю сказати виборцям: чому окремі сільради вже 2 роки чекають на рішення ЦВК.

Не можна гратися з вогнем. Потрібно якомога швидше розблокувати процес. Нехай не у жовтні, а – у листопаді чи грудні, але таки цього року провести вибори.

Скажу так: децентралізацію не зупинить жодна влада. Це - одна з найдієвіших реформ, в яку повірили люди!", - зазначає нардеп.

"Буде більше людей на майдані перед Верховною Радою, якщо процес децентралізації буде зупинений", - переконаний Ігор Гузь.

Нагадаємо, що сьогодні під стінами Верховної Ради активісти вимагали ухвалити новий виборчий кодекс, який буде впроваджувати вибори до парламенту за відкритими списками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus