USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Турнір з вільної боротьби зібрав у Ратному 124 юних спортсмени

10 Жовтня 2018 07:20
Уже всьоме у Ратному відбувся турнір із вільної боротьби, присвячений пам’яті майстру спорту СРСР, тренеру Миколі Свіржевському, який жив і працював на Ратнівщині. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» фінансово підтримав це спортивне дійство у рамках проекту «Організація і проведення змагань».

На змагання до поліської глибинки Волині з’їхалися спортсмени з усієї області та із сусідньої Білорусі. 15 команд юнаків та дівчат змагалися у Ратнівській дитячо-юнацькій спортивній школі. Привітали учасників голова Ратнівської районної ради, укропівець Михайло Макарук і депутат обласної ради від УКРОПу Олександр Курилюк, повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

Голова Ратнівської райради Михайло Макарук зазначив, що для району велика честь приймати подібні турніри, тим більше, зараз є можливість такі заходи організовувати. Адже за підтримки обласної ради для спортивної школи придбали бійцівський мат і табло.

«З року в рік турнір набирає обертів, – зазначив Михайло Макарук. – До організації долучаються не тільки депутати районної, а й обласної ради. Коли два роки тому відбувався турнір, ми побачили, що у дитячо-юнацької спортивної школи не достатня матеріальна база: не вистачало спортивного мата, змушені були його позичати у Ковелі. Вирішили, що має бути такий і в Ратному. Разом з обласною радою і за підтримки голови Ігоря Палиці придбали не тільки мат, а й табло, яке пристосоване до проведення змагань з усіх видів спорту».

За словами чемпіона України з вільної боротьби, а нині тренера та організатора турніру Сергія Мілєхіна, змагання щороку збирають все більше учасників.

«Цього разу ми зробили його відкритим – приїхали дві команди з Білорусі. Загалом, бере участь 15 команд та 124 юних спортсмени, – зазначив тренер. – Дуже багато вихованців школи цього року вступили у вищі навчальні заклади, а 8 моїх випускників, які закінчили навчання у ДЮСШ, захистили норматив кандидата у майстри спорту».

До слова, у Ратнівській дитячо-юнацькій спортивній школі вільною боротьбою займається 36 діток, і всі вони, як стверджує Сергій Мілєхін, мають неабиякий потенціал.

Чотирнадцятирічний Анатолій Захарчук займатися вільною боротьбою почав у третьому класі. Вид спорту обрав не сам – це була ініціатива його мами.

«Давно полюбив вільну боротьбу, – розповідає Анатолій. – У мене тут компанія і друзі. Вільна боротьба для мене цікава та потрібна. Перед змаганнями ходимо займатися кожен день, окрім неділі, а в інший час – тричі на тиждень»

12-річний Дмитро Оніщук прийшов у спортивну школу у віці шести років.

«Хотів займатися вільною боротьбою, щоб уміти захистити себе, щоб старшим хлопцям при необхідності здачу дати, – зауважив Дмитро. – Уже їздив на різні змагання. Недавно у Рівному зайняв друге місце».

Для дітей вільна боротьба – це не лише спосіб проведення дозвілля, кожен із них у свої юні роки прагне реалізувати мрію, пов’язану спортом : стати чемпіоном, усіх перемагати, бути найсильнішим.

Депутат обласної ради Олександр Курилюк переконаний, що подібні спортивні турніри допомагають молоді загартуватися, стати цілеспрямованими і впевненими у собі.

«Нещодавно відкрили спорткомплекс у Любомлі, який повністю збудований за кошти Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Незабаром буде презентація оновленого стадіону у Камені-Каширському, де теж задіяні кошти Фонду. Тобто багато проектів з розвитку спорту на Волині реалізовано в останні роки. Підтримуємо такі турніри, як і ще десятки, що відбувалися цього року. Бо до них залучені діти – наше майбутнє. Спорт зміцнює їхній характер, дає особливі емоції, сприяє формуванню стійкості життєвих принципів», - зазначив Олександр Курилюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus