USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Сьогодні у Луцьку - «Князівський бенкет»

10 Червня 2017 10:39
10 червня на декілька годин звичний та рідний Луцьк знову стане Лучеськом Великим на Стиру. Так, у суботу о 17-й годині Театральний майдан міста заповнять актори театру «ГаРмИдЕр» та Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка у середньовічних образах, лицарі з Луцька та Львова, музики й танцівники, і дуже красиві артисти кінного театру «Каретний двір».

Яскраву урочисту ходу до площі перед Луцьким замком очолить князь Вітовт (образ втілить відомий ведучий Андрій Зубенко). Опісля відбудеться символічне повернення його корони. Окрім того, під час заходу усіх присутніх почастують найбільшим у Луцьку медівником.

На ристалищі зійдуться у герці звитяжному лицарі «Айна Бери», «Княжої забави» та «Чорної Галичі». Кружлятимуть у танці дівчата із «Княжої забави» та «Wonder girls». Атмосферу середньовіччя творитиме ансамбль старовинної музики «Kings & Beggars», реконструктор середньовічних музичних інструментів Віктор Іщук. Міщанка Оксиня закликатиме до свого історичного намету, щоб розповісти незнані історії Лучеська, а юні художники із студії «Вулик» малюватимуть портрет князя Вітовта.

«ГаРмИдЕр» запросить дітей у колоритний театр ляльок, дивуватиме середньовічним фарсом, розказуватиме містичні історії та розважатиме давніми іграми та забавами.

А майстри із «Рукотворів Волині» будуть разом із вами: гончарити, ткати, валяти, плести з трави і соломи… Ковальство, каліграфія, приміряння середньовічних костюмів і знімкування в них, гра на музичних інструментах, їзда на конях — вибирайте, що вам більше до душі! А поміж забавами, звісно, матимете нагоду скуштувати страв давніх, за рецептами князівських часів приготованих! Переможців конкурсів фестивальних буде запрошено взяти участь у прем'єрі нічної екскурсії «Романтика і містика Лучеська» від туристичної агенції «Патріот». А завершиться «Князівський бенкет» вогняним дійством після 22-ї години.

Як наголошують організатори, якщо ви прийдете у середньовічному костюмі, то можете виграти путівку на двох від туристичної агенції «Нові Мандри».

Крім того, активні учасники ігор зможуть отримати вечерю від «Рестпарк – Готель та Ресторан м. Луцьк» чи «СРІБНІ ЛЕЛЕКИ», а також кошик харчів до князівського столу, смаколики від «ТЕРЕМНО ХЛІБ», Центру традиційної української культури «Медова хата» та кав'ярні «Золотий дукат». А ресторан «Корона Вітовта» усіх пригостить старосвітською юшкою «Княжою».

Вхід – вільний. Організатори заходу - управління туризму та промоції міста Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 11 Червня 2017 11:44
Вітовт був приємний і чудовий , ГАРМИДЕР красуні молодці, медівник смачний ))медовуха теж )),юшка дуже смачна. Загалом атмосфера суперова,чудова музика,танці коней ),гарні костюми,цікаві конкурси. Були і мінуси,але в порівнянні з плюсами незначні )))Гарне свято !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus