USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцька турагентка: коли розпочнеться туристичний сезон і куди летіти на відпочинок

14 Червня 2020 18:51
Коли розпочнеться туристичний сезон, яким він буде і які країни зможуть відвідати українці? Про це йшлося в ефірі UA: Волинь.

Туристична експертка Тетяна Кухарук зауважила, що в деяких країнах туристичний сезон уже розпочався, але не для України, тому що епідеміологічна ситуація в нашій державі, на жаль, не надто втішна. А саме від поточного стану поширення коронавірусної інфекції буде залежати кількість країн, котрі пропускатимуть українських громадян через свої кордони.

«Із 1 липня більшість країн анонсують, що вони впускатимуть українців. Це Грузія, Греція, Кіпр, Туреччина, Єгипет», – сказала вона.

Та додала, що тим, хто придбав путівки заздалегідь, туристичні оператори пропонують перенести дату відпочинку, депонувати кошти на кращі часи або обрати іншу дату чи іншу країну без втрати грошей.

«Я рекомендую зачекати, депонувати кошти й орієнтуватися за ситуацією», – сказала Тетяна Кухарук і відзначила, що, попри невідомість, частина людей усе ж таки бронює путівки.

Читайте також: Луцький турагент: коли закінчиться туристичний карантин і чи планувати відпочинок цьогоріч

«Зважаючи на поширення коронавірусної інфекції, мені подобається ситуація в острівних та пів острівних країнах: Чорногорії, Болгарії, Греції, на Кіпрі. Цьогорічний відпочинок я би рекомендувала провести там», – розказала туристична експертка.

Вона відзначила, що поки невідомо, якими будуть ціни на путівки, адже ще жоден турист не полетів чартерним рейсом на омріяний відпочинок.

«Так, ціни змінилися, але несуттєво – на 10% в більшу сторону. Підвищення вартості турів пов’язане не з коронавірусом, а з початком літнього сезону. Думаю, що, оскільки готелі будуть заповнені не на 100%, то ціни зростуть, хоча і авіакомпанії, і туроператори, і турагентства будуть боротися за туриста. Ситуація розвивається дуже непередбачувано».

Експертка зауважила, що нинішня ситуація не передбачена навіть у договорах туроператорів, тому до неї ніхто не був готовий.

Тетяна Кухарук акцентувала, що зараз українці почали більше цікавитися внутрішнім туризмом, зокрема оздоровлюючими санаторіями та екскурсійними турами, однак ціни в Україні не надто доступні для людей, які отримують пересічну зарплатню.

Наостанок турагентка нагадала про рекомендації авіакомпаній і туристичних операторів: «Для туриста змінним буде те, що він муситиме прибути до аеропорту не за дві години, як раніше, а за три. Також усім (і на летовищі, і в літаку, і щодня в готелі) вимірюватимуть температуру, а на борту літака треба буде перебувати в захисній масці».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Зебот Показати IP 14 Червня 2020 20:20
Гроші, які відкладені на зарубіжний відпочинок, мають залишитись в Україні! А то путін нападе!
Я до Зебот Показати IP 14 Червня 2020 20:49
Відкладені?? Ви про що.. Тут на комуналку і їжу ледве вистачає.. Які там заощадження(((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus