USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Тут плавився метал від бою, але не плавилась душа

22 Червня 2014 22:40
Так кажуть про битву під Берестечком 1651 року, в якій полягло чимало українських козаків. Вдячні нащадки щороку у червневі дні на території Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви» (у народі його називають «Козацькими могилами»), що у селі Пляшева Радивилівського району, вшановують їх пам’ять.

Цьогорічні заходи, приурочені 363-й річниці Берестецької битви і 100-річчю Свято-Георгіївського храму на острові Журавлиха, відбулися на «Козацьких могилах» сьогодні, 22 червня.

На урочистості прибули Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України УПЦ КП Філарет, священнослужителі з Києва і сусідніх областей, численні гості, народні депутати України Олег Ляшко, Олег Тягнибок та інші, а також керівники обласного і районного рівня, письменники, артисти.

У Свято-Георгіївському храмі відбулася божественна літургія та вселенська панахида за участю Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, керуючого Рівненською єпархією Української православної церкви Київського патріархату архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона та духовенства Рівненської єпархії УПЦ КП і сусідніх областей.

Під час дійства на сцені звучали духовна музика і пісні, виступали політики і громадські діячі, зосереджуючи свою увагу на політичній ситуації в Україні та навколо неї, гостро засуджуючи російських неофашистів та пострадянських реваншистів і терористів.

Фото: Назар Янів

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Тут Показати IP 23 Червня 2014 01:01
коментар було видалено
козак Показати IP 23 Червня 2014 08:23
А ті "герої" знають, що зброю на людей не можна направляти? А то позують... Тягнибоку і тим політиканам не в тилу треба пісні, марші проводити, а на Схід їхати!!!
Берестечко Показати IP 23 Червня 2014 08:58
Що ж ви мотоциклами своїми поганими по святій землі? Туди пішки і з молитвою йти потрібно, а не фото-пікнік влаштовувати з автоматами і дівками. Спаплюжили свято і радіють, неуки.
Патріотка Показати IP 24 Червня 2014 12:25
Ми добре знаємо, що робиться на сході І там є наші хлопці, Ми з молитвою йшли на Козацькі могили, І навіть нам не було до веселощів, Ці молоді хлопці і дівчата дійсні патріоти які багато чого роблять для нашої України, і не треба їх паплюжити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus