USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Тиждень без води був садочок на Волині – чекали дощів

30 Листопада 2013 10:37
Тиждень без води були домогосподарства, садочок і амбулаторія у селі Купичів Турійського району. Проблема виникла у водонапірній башті, де зламався насос, - інформує Волинь-нова.

До 2011 року воду для потреб селян та установ, які перебували на балансі сільради постачали з глибини 81 метр, бо Купичів – найвища точка в районі. А два роки амбулаторію Купичева передали на баланс центральній районній лікарні.
У березні минулого року Турійське житлово–комунальне підприємство на замовлення лікарні замінило насос на економічніший і водночас поставило нові труби, але загальною довжиною лише 40 метрів.

10 днів тому насос зіпсувався і з Турійська оперативно привезли інший, адже, крім амбулаторії та більш як 20 домогосподарств, водонапірна башта забезпечує водою дитсадок.
Проте вода в кранах так і не з'явилася, через що дитячий заклад закрили. І ось уже понад тиждень він на замку.

Баталії щодо довжини труби водонапірної башти


«Харківський завод–виробник насоса порекомендував вкоротити трубу з 40 до 25 метрів, але це не допомогло. Тоді знову подовжили її. Дійшли висновку, що треба додати ще 20 метрів. Проте спеціалісти мають сумніви, чи вистачить потужності насоса, щоб качати воду з такої глибини. Як на мене, то треба повернутися до початкової довжини труб – 81 метр», – розповів Купичівський сільський голова Сергій Кость.

Підтвердив інформацію й головний лікар Турійської первинної медико-санітарної допомоги Сергій Кашуба.

У селян своя версія чому не працює насос

Труба перестала діставати до води, коли впав її рівень. Тепер, кажуть, садочок жде дощу, щоб вона знову піднялася.

Позавчора таки вдалося доточити трубу, тож дошкільний заклад врешті–решт запрацював. Хоча домогосподарства і далі лишаються без води.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus