USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У 81 рік волинянка лікує людей і впевнено водить авто

27 Грудня 2013 09:04
Ганна Хімчик із Каменя-Каширського у 81 рік водить «Жигулі» й готує унікальні ліки проти гаймориту - інформує Волинь-Нова.

У цієї жінки два захоплення: вона шоферує та доглядає пасіку. Водночас скромно зауважує, що пасіка нині у неї зовсім невеличка, а за кермо сідає дедалі рідше, бо роки беруть своє. Проте Ганна Федорівна й досі є найстаршою жінкою–водієм та пасічницею Волині!

…Бджолярством цікавилася з дитинства, бо ще її батько мав на обійсті вулики. А якось у профільному журналі знайшла рецепт ліків проти гаймориту, від якого потерпала, на основі продуктів бджільництва.

— Коли вичитала про ту мазь, то зробила для проби. Вилікувала себе і сусідку. А тоді пішло-поїхало… Близько сорока років тим займаюся. Багато людей приїжджає по ліки. І, певне, немає такого дня, щоб люди не брали мазі. Готувати її тяжко, — зізнається Ганна Федорівна.

Основа ліків — прополіс, який вельми твердий. А його доводиться розтирати з іншими складниками зо три години на однорідну масу! Тільки тоді виходить цілюща мазь. Нею намащують ватні тампони і запихають їх якомога далі в ніс на дві–три години. Це дуже допомагає, коли хвора носоглотка.

А далі допитуємося в Ганни Федорівни, коли ж то їй забаглося ще й за кермо сісти.

— Вчитися на водія почала у 1988 році. Я мало їздила, чоловік мене шкодував і не давав керма. Хіба іноді, коли їхала в село Олексіївку, звідки родом, або в ліс по гриби. Всі дивувалися, що можу вести машину. Коли чоловік помер, то вже довелося самій їздити, — зітхає наша співрозмовниця.

Жінка добре освоїла водійський фах. Але каже, що ніколи не ганяла на швидкості. Навіть четверту не вмикала. А нині, коли за кермом, то найбільше боїться, що у неї хтось вріжеться, бо теперішні водії таки полюбляють гасати. Зізнається, що найважче виїжджати з гаража заднім ходом.

До речі, за весь її водійський вік Ганну Федорівну лише раз зупинив даішник. Вона з несподіванки навіть не одразу загальмувала. Довелося здавати назад.

— Даішник запитує мене: «Права є, жінко?» А я відповідаю, що якісь там є. Він каже, що запитує всерйоз. Я теж відповідаю всерйоз і подаю документи. Подивився, а рік народження ого–го який! «Не подумав би, що ви з правами», — тільки й сказав. А тоді ми поїхали, бо порушення жодного не було, — згадує Ганна Федорівна про свої стосунки з правоохоронцями.

Нині її у Камені–Каширському знає всякий, тож ніхто й не зупиняє. Тим більше що правил водійка ніколи не порушує.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дай бог Показати IP 28 Грудня 2013 10:13
бабушке еще 100 лет прожить но если это реклама то хоть цену жигулей или лекарств назовите и чем они отличаются от тех что продает пани прасковья из луцка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus