USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У 9-річного волинянина виявили ваду серця: потрібна допомога

27 Вересня 2019 18:24
9-річний Ігор Андрусик з Любешівського району потребує дороговартісного лікування.

Ігор ріс, як і всі дітки, рухливим та життєрадісним. Але в липні цього року, коли він проходив плановий медогляд перед школою, сімейний лікар запідозрила серйозну ваду серця у хлопчика, – пише газета "Нове життя".

Ігоря одразу ж скерували на подальше обстеження до обласного центру, а звідти медики направили маленького пацієнта до Києва. Там Ігорю встановили діагноз: «Вроджена вада серця. Комплекс Ейзенменгера. Широка відкрита артеріальна протока. СН І ст. NYHA ІІ».

Хлопчика виписали додому із низкою рекомендацій. Окрім спостереження кардіолога, педіатра за місцем проживання, обмеження фізичних навантажень, призначення спецгрупи на заняттях фізкультури та багатьох інших, приписали приймати препарати, котрі є дуже дорогими, рекомендована країна-виробник – Італія.

Для повного одужання Ігор потребує операції на серці. Проте, аби уникнути небажаних ризиків, її не проводитимуть, доки хлопчик не пройде відповідного підготовчого медикаментозного курсу лікування.

Вартість однієї упаковки ліків, якої вистачає на 28 днів, – близько 80 тис. грн. Таких упаковок потрібно від 2 до 4, залежно від результатів лікування.

Родині Андрусиків нереально самотужки зібрати ці кошти. Адже мама хлопчика кілька років тому перенесла операцію, має інвалідність і потребує постійного стороннього догляду.

Тож небайдужих волинян просять допомогти.

Кошти перерахувати на картку ПриватБанку: 5168757395753249

або на рахунок: UA613052990000026209675067186 (одержувач Андрусик Наталія Василівна – мама).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus