USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Дніпрі люди перекрили дорогу – протестують проти львівського сміття

12 Вересня 2016 18:00
Жителі Діївки перекрили криворізьку трасу, протестуючи проти львівського сміття. Про це повідомила еколог Тетяна Лампіка на своїй сторінці у мережі, - інформує Вголос.

Місцеві жителі впевнені: саме через чужі відходи їхнє сміттєзвалище за останні місяці збільшилось майже в 2 рази, і жити поряд із ним неможливо.

Через це чоловіки та жінки протестують на криворізькій трасі, вони заблокували рух транспорту.

Нагадаємо, 30 травня масштабну пожежу на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом повністю ліквідували. Але водночас стало відомо про зникнення трьох пожежників, яких накрила лавина сміття. Трагедія у Грибовичах викликала обурення діями мера, який роками блокує будівництво сміттєпереробного заводу та всіляко перешкоджає вирішенню цієї проблеми. ЗА 10 років його мерства проблему так і не вирішили.

До слова, трагедія, що сталася на сміттєзвалищі під Львовом, відшуміла інформаційно і дуже швидко відійшла на задній план. Тим часом проблема, яку міська влада не вирішувала десятки років, і досі не зрушила з місця. Немає жодної конкретики щодо ділянки під сміттєпереробний завод і новий полігон ТПВ. Сміття з обласного центру возять за сотні кілометрів по всій Україні, за що перевізникам доплачують мільйони гривень з міського бюджету.

ЧИТАЙТЕ ДЕТАЛЬНІШЕ: КУДИ МАНДРУЄ ЛЬВІВСЬКЕ СМІТТЯ?

В кінці серпня активісти зафіксували біля діївського звалища колони сміттєвозів з номерами Львівської, Івано-Франківської та Запорізької областей.

Як повідомив заступник міського голови Михайло Лисенко, львівські відходи привозять в Дніпро за угодою, і за чуже сміття міський бюджет отримує винагороду. Але скільки і за яку кількість сміття місто отримає, не уточнив.

Андрій Садовий повідомив, що така ситуація склалася внаслідок трагедії у Грибовичах, і коли Львів буде мати змогу переробляти сміття, він прийме таку ж його к-ть від тих міст, які зараз допомагають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus