USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Львівське сміття «помандрувало» Вінниччиною і поїде до Києва

6 Жовтня 2016 12:54
Львівське сміття, яке незаконно привезли на сміттєзвалище поблизу міста Погребище у Вінницькій області, обіцяють доправити на переробку у Київ.

Про це Укрінформу повідомили у Погребищенській міській раді.

«Ситуацію міськрада намагається врегулювати, мер і львів’яни домовляються з київським сміттєспалювальним заводом «Енергія», щоб ті прийняли відходи на утилізацію. Сподіваємося, все вирішиться сьогодні до вечора, або до завтрашнього ранку», - повідомили у міськраді.

Місцеві чиновники наполягають, аби доправку сміття до Києва та його утилізацію провели коштом тих, хто незаконно ввіз його на Вінниччину.

Тим часом місцеві жителі четверту добу блокують вантажівки зі сміттям, яке привезли зі Львова на полігон складування побутових відходів поблизу Погребища. Активісти чергують і вдень, і вночі, побоюючись, що сміття залишиться.

Львівське сміття незаконно ввезли на територію Вінницькоїобласті в ніч на 3 жовтня. Шість фур встигли вивантажити, ще шість блокують активісти. У вівторок ввечері селяни навіть перекривали на знак протесту проти ситуації, що склалась, автотрасу.

За фактом незаконного ввезення сміття правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 356 КПК України – самоправство.

Нагадаємо, після масштабної пожежі 30 травня Грибовицьке сміттєзвалище ліквідували, після цього львівське сміття (а це 600-750 тонн сміття щодоби) «мандрує» в різні міста України.

Так, із початку червня, коли через трагедію було зупинено роботу Грибовицького сміттєзвалища, Львів «подарував» тисячі тонн свого сміття не тільки містечкам області, а й різним регіонам України. Відходи приймав Житомир, Луцьк, Коломия, Калуш, Рівне. Найбільше – Київ. Однак, столичний завод «Енергія» з 1 серпня закрився на реконструкцію.

Також повідомлялося, що 600 тонн львівського сміття незаконно скинули під Дніпром.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 6 Жовтня 2016 12:58
Ото Буратін, дивися! Але щось як на тебе гляну, то по тобі видно що - всіравно.
Львів геть знахабнів Показати IP 6 Жовтня 2016 13:22
Треба блокпости ставити на границі з Львівською областю і не пускати фури з їхнім сміттям, хай в себе скидають.
Вітя Показати IP 6 Жовтня 2016 14:35
Ото мер д*рнуватий самопомічівський, такий умний, то нехай би в себе знайшов можливість розібратись із своїм г*мном, а то тільки піаритись вміє зі своєю жонушкою в своєму палаці, нехай додому до себе звозить, зовсім без совісті!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus