USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

6 українських моряків засудили за перевезення біженців у Греції

5 Вересня 2018 19:57
Двоє українців, які працювали на прогулянкових суднах в Туреччині, отримали вироки у розмірі 18 місяців, ще чотирьох засудили на максимальні терміни у грецькій в’язниці.

Про це пише Слідство.Інфо.

У грецькому місті Каламат відбулися суди над шістьма українцями. Вони були членами трьох екіпажів суден, яких грецька поліція раніше затримала за перевезення біженців із країн Близького Сходу.

У грецьких в’язницях за звинуваченнями у перевезенні нелегалів утримують близько півтори сотні українців. Вироки багатьох із них сягають сотень років. Про нових українських засуджених у Греції повідомила дружина одного з ув’язнених Альона Ульянова, яка була на засіданні суду.

Сергія Ульянова, чоловіка Альони, затримали 17 грудня 2017 року. Роботу він знайшов через оголошення в інтернеті. Зі слів дружини, йому запропонували працювати матросом на прогулянковій яхті в Туреччині. Вже через два тижні його та іншого українця-члена екіпажу яхти змусили перевозити біженців з Іраку в Італію.

Сергію Ульянову та його напарнику грецький суд присудив 18 місяців за ґратами. Втім, Ульянов пробуде за ґратами ще 2-4 місяці, оскільки майже рік він уже провів у в’язниці. Також для іноземців зменшують терміни, якщо вони у в’язниці відвідують спеціальні школи з вивчення мови.

Дружина Сергія пояснила – її чоловік отримав невеликий термін, оскільки він сам викликав поліцію, коли членів судна змушували перевозити нелегальних мігрантів.

“Мій чоловік відмовився вантажити біженців у яхту, туди встигли залізти лише троє з човна на березі. Він розповів грецькій поліції про погрози від людей, які його наймали на роботу. Та його все одно заарештували”, – розповіла Альона.

Ще четверо українців, члени екіпажів інших яхт, отримали максимальні терміни. Як розповіла Альона Ульянова, їхні вироки сягають 25 і більше років.

Адвокат, якого найняла сім’я Сергія Ульянова, Дімітріус Кауніс вже не вперше працює з українськими моряками, яких звинувачують у перевезенні біженців. Він розповів, що згідно з грецькими законами українці отримують 10-15 років в’язниці за кожного біженця на борту.

“Саме тому терміни можуть сягати і декілька сотень років ув’язнення. За грецькими законами, у такому випадку за ґратами залишають на 25 років. Термін можуть зменшити, якщо в’язні відвідують школи при тюрмах”, – пояснив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus