USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Каталонії - «марш тракторів» на підтримку референдуму

29 Вересня 2017 15:09
Селяни з усієї Каталонії беруть участь у так званому "марші тракторів" на підтримку недільного референдуму про незалежність.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на ABC Espana.

Акція розпочалася у п’ятницю о 8.00, коли трактори виїхали з різних куточків Каталонії, щоб пікетувати будівлі, які належать уряду Іспанії.

За задумом організаторів, акція покликана "захистити демократію і свободу на тлі арештів чиновників і фактичного вторгнення в женералітат та порушення громадянських прав".

Як очікується, у Барселоні трактори у другій половині дня пікетуватимуть будівлю урядової делегації.

За попередньою інформацією, поки на марші не було жодних інцидентів.

Як відомо, влада Каталонії має намір 1 жовтня провести референдум про вихід регіону зі складу Іспанії, однак референдум заборонив Конституційний суд.

Президент Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що уряд Іспанії фактично призупинив автономію Каталонії і ввів надзвичайний стан в регіоні.

Цивільна гвардія Іспанії за наказом Верховного суду Каталонії заблокувала понад 140 сайтів, у яких міститься інформація про проведення референдуму про незалежність Каталонії. Також гвардія вилучила на складі в місті Ігуалада від 2,5 до 3 млн бюлетенів, призначених для голосування на референдумі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus