USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Іспанії заблокували 150 сайтів через референдум у Каталонії

26 Вересня 2017 17:44
Цивільна гвардія Іспанії за наказом Верховного суду Каталонії заблокувала понад 140 сайтів, у яких міститься інформація про проведення референдуму про незалежність Каталонії.

Про це повідомляє Еспресо з посиланням на агенцію EFE.

Зазначається, що серед інших ресурсів блокується також офіційни сайт Національної асамблеї Каталонії.

Відповідне розпорядження видав Верховний суд Каталонії, який при цьому спирався на те, що Конституційний суд визнав референдум незаконним.

Як відомо, влада Каталонії має намір 1 жовтня провести референдум про вихід регіону зі складу Іспанії, однак референдум заборонив Конституційний суд.

Президент Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що уряд Іспанії фактично призупинив автономію Каталонії і ввів надзвичайний стан в регіоні.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой закликав президента Каталонії Карлеса Пучдемона піти у відставку і скасувати плани щодо проведення референдуму про незалежність.

Нагадаємо, в регіоні розпочались масові затримання чиновників та акції протесту на їхню підтримку. Тим часом, Іспанія вже стягує тисячі силовиків до Каталонії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Степан(Крымчанин) Показати IP 26 Вересня 2017 17:51
Демократия называется. А как же право народов на самоопределение? Этот принцип закреплён в Уставе ООН. Справка -Право народов на самоопределение – один из основных принципов международного права, означающий право каждого народа самостоятельно решать вопрос о форме своего государственного существования, свободно устанавливать свой политический статус и осуществлять своё экономическое и культурное развитие. Этот принцип вместе с другими принципами провозглашен в Уставе ООН, ставящем целью «развивать дружественные отношения между нациями на основе уважения принципа равноправия и самоопределения народов». Эта же цель ставится в Уставе ООН в связи с развитием экономического и социального сотрудничества между государствами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus