USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Костюхнівці відбулася реконтрукція бою Першої світової

21 Серпня 2017 20:27
Урочистості на Цвинтарі польських легіонерів поблизу села Костюхнівка Маневицького району, які загинули понад 100 років тому на нашій українській землі у війні з Російською імперією, відбулися 19 серпня.

Про це написав голова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Попри все ми з поляками маємо чимало сторінок історії, які нас поєднують. Приємно було чути Генерального Консула Республіки Польща Вєслава Мазура, який дякував українцям і в котре висловив переконання, що Україна переможе у сучасній російсько-українській війні. Такі заходи, це і нагода поспілкуватись з нашими польськими друзями, обговорити спільні проекти. Приємно, що і учні колківської школи долучились до урочистостей, адже їх школа досить інтенсивно співпрацює з своєю партнерською школою у Лодзі», - йдеться у дописі Линдюка.

Як пише «Район.Маневичі», 19 серпня в рамках урочистості відбувалась реконструкція бою Першої світової війни між польським легіоном та російською імператорською армією.

Учні Колківської школи долучились до урочистостей, адже їх школа досить інтенсивно співпрацює із партнерською школою у Лодзі.

Ввечері для всіх присутніх презентували театралізоване дійство від режисера Богуслава Семотюка.

Нагадаємо, розкопки в Костюхнівці, Яблунці і Куклах дають несподіваний результат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Щось Показати IP 21 Серпня 2017 21:58
Малувато атошних було запрошено на такий захід.
українець Показати IP 22 Серпня 2017 23:08
Воювали два ворога України - Польща і Росія

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus