USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Ковелі створюють топографічну карту міста

28 Грудня 2013 14:47
З метою забезпечення прийняття управлінських рішень щодо формування безпечного середовища життєдіяльності населення міста Ковель та інформаційного забезпечення суб’єктів містобудівної діяльності, керуючись статтею 22 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Постановою Кабінету Міністрів України від 25 травня 2011 року № 559 «Про містобудівний кадастр», рішенням Ковельської міської ради №16/26 від 24.11.2011 року був створений сектор містобудівного кадастру у відділі містобудування і архітектури. Про це повідомили у відділі містобудування та архітектури виконавчого комітету міської ради.

Відповідно до наданих повноважень сектором містобудівного кадастру здійснюється формування і актуалізація інформаційних ресурсів кадастру після отримання, систематизації, узагальнення та реєстрації відомостей і документів, що надійшли у відділ з проектних організацій, органів державної влади, комунальних підприємств і служб експлуатації мереж.
Базою містобудівного кадастру є картографічна основа, з допомогою якої створюють кадастрові плани. На кадастрових планах зображують кадастрові об'єкти; межі землеволодінь і землекористувань, наземні та підземні будівлі й споруди, мережі тощо. При цьому максимально використовують топографічні плани і карти на дану територію, а також інформацію служб і підприємств, які займаються експлуатацією об’єктів на території міста.
Створення містобудівного кадастру забезпечуються за допомогою програмного комплексу ArcView GIS у місцевій системі координат, який дозволяє збирати, зберігати, аналізувати та обробляти великий об’єм інформації, а також проводити графічну візуалізацію просторових (геофізичних) даних і пов’язану з ними інформацію про об’єкти.
Кадастрова інформація є відкритою та загальнодоступною, крім відомостей, що належать до інформації з обмеженим доступом, і видається споживачам у гра¬фічному, текстовому або цифровому вигляді за його запитом безоплатно.
Містобудівний кадастр містить інформацію про містобудівну документацію, інформацію про земельні ділянки, інженерні мережі і вихідні дані на будівництво об’єктів у місті Ковелі, дані про землекористувачів, містить картографічну та геодезичну інформацію, а також інші відомості, якими користу¬ються органи виконавчої влади, установи, організації, проектні, вишукувальні, науково-дослідні та будівельні підприємства, а також при¬ватні особи.
На викопіюванні з містобудівного кадастру міста вказуються межі земельних ділянок, наданих у приватну власність або користування, існуючі будинки і споруди, інженерні мережі, висотні відмітки, які визначають рельєф місцевості. Ця та інша інформація, яку можна використати з містобудівного кадастру міста, спрощує і покращує роботу всіх органів виконавчої влади, установ, підприємств і організацій, так як надає актуальну інформацію станом на дату отримання витягу. Містобудівний кадастр дає можливість контролювати забудову земельних ділянок територій міста, в т.ч. вертикальне планування території.
За 2013 рік роботи сектору містобудівного кадастру внесено дані по 218 будівельних паспортах, 570 матеріалах технічної документації по землеустрою та 754 інформацій по земельних ділянках, наданих у власність, оренду та користування, видано 18 викопіювань з містобудівного кадастру на запит громадян міста Ковеля.
Таким чином, відділом містобудування та архітектури ведеться постійна робота зі створення топографічної карти міста в масштабі М 1 : 500 з усіма об’єктами міського середовища.
Дані містобудівного кадастру постійно використовуються для вирішення завдань планування, забудови і прогнозування розвитку міста; проектування розміщення об’єктів будівництва житлового, виробничого і громадського призначення, об’єктів благоустрою; створення і реконструкції інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури: регулювання земельних відносин; визначення ефективності використання території міста, її забезпечення об'єктами соціальної та інженерної інфраструктури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus