USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Земний уклін сільським трударям Волині

23 Листопада 2014 21:00
Аграріям Ковельщини є чим пишатися: цьогоріч вони зібрали один із найкращих – 39 тонн – врожай зернових. З нагоди Дня працівників сільського господарства, який в Україні щорічно відзначають у третю неділю листопада, у Ковелі, віншували тих, чиї руки пахнуть свіжою ріллею, хлібом і теплим молоком. Про це повідомляє «Слово Волині».

Тетяна Шавлай, виконувач обов’язків начальника управління агропромислового розвитку Ковельсьої РДА, наголосила, що нині Ковельщина посідає в області гідне місце за аграрними показниками.

«Цьогоріч у районі господарствами всіх форм власності зібрали 38,7 тисяч тонн зерна. Найбільший валовий збір забезпечили сільськогосподарські товариства «Великий Прометей» (6 тисяч 886 тонн), «Ратнівський аграрій» (6 тисяч 691 тонна), імені Лесі Українки (6 тисяч 418 тонн) та інші. Середня врожайність колосових культур склала 31,5 центнера з гектара. Також варто відмітити збільшення площ посіву технічних культур, на які 2010-го року припадало лише 7 %, то цьогоріч – 23», – сказала вона.

Радують врожаї ріпаку, врожайність якого в порівнянні з 2013-м зросла на 34 % й склала 30,3 центнера з гектара. Загалом ріпаку зібрали 9,8 тисячі тонн, майже половину врожаю намолотили у сільгосппідприємстві «Великий Прометей».

«Утім, попри чудові показники на великих сільгосппідприємствах, 72% валової сільськогосподарської продукції в районі виробляють власники особистих селянських господарств», – наголосила пані Шавлай, яка побажала людям землі, щоб природні стихії оминали їхні ниви, а вони в доброму здоров’ї збирали щедрі врожаї.

До слова, як повідломляло Інформаційне агентство Волинські Новини, цьогоріч в області - найбільший врожай зернових за часів незалежної України. В господарствах Ковельського району цьогоріч зібрали майже на чверть більше зерна, ніж минулого року. Незаперечним лідером по врожайності є СТзОВ “В.Прометей”: озиму пшеницю тут збирали по 77 центнерів з гектара, а середня врожайність жита на полях господарства і взагалі є найвищою в області.

До тогож, нагадаємо, згідно з Указами Президента України за значний особистий внесок у розвиток агропромислового виробництва, вагомі трудові досягнення, багаторічну самовіддану працю та з нагоди Дня працівників сільського господарства орденом княгині Ольги III ступеня нагородили доярку сільськогосподарського товариства «Городище» Волинської області.

Також під час Міжнародного конгресу «Аграрний Олімп» У Києві , приуроченому до Дня працівників сільського господарства, прм'єр-міністр України Арсеній Яценюк відзначив пекаря з Волині.

Традиційно з нагоди свята у Ковелі не забули про цінні подарунки для сільських трударів. Їх отримали: Віталій Філіпчук із села Кухарі, який утримує шість корів і здав переробникам 16,5 тонн молока, Світлана Кальчук із села Грив’ятки, доглядач 120 телят із СтзОВ «Заповіт», Сергій Ліфанчук із села Облапи, механізатор СТзОВ «Облапське», який на своєму «ДжонДірі» дав раду понад трьом тисячам гектарів, Тетяна Якобчук із Великого Порська, доярка СТзОВ «Великий Прометей», яка обслуговує 48 корів, та одноосібник із села Свидники Василь Власюк, який від чотирьох корів здав 6 тонн молока та виростив 18 тонн цукрових буряків.

Лунали слова вдячності краянам і від Юрія Поліщука, голови Ковельської райдержадміністрації, який з упевненістю заявив, що Україну з кризи виведе саме аграрний сектор.

– Сільське господарство завжди було, є і буде провідною базовою галуззю в Україні. Я твердо переконаний у тому, що навіть із сьогоднішньої кризи нашу державу виведе не «Правий сектор», не «Лівий», саме аграрний сектор. Миру усім вам, щоб на наших ланах не було місця танкам, а лише комбайнам і роботящим людям із золотими руками, – наголосив Юрій Поліщук і нагородив достойників грамотами райдержадміністрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Саша Показати IP 23 Листопада 2014 21:14
До речі "В. Прометей" господарство того самого Дудки,якого тут завжди "приязно" згадують,особливо коли мова іде про КХП-2. І врожаї там не домальовані,робіть висновкі хто на Волині хазяйнує а то розказує як тяжко робити.
Вася Саші Показати IP 23 Листопада 2014 22:03
Може хто на Волині шахраює?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus