USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Ковелі вивішуватимуть червоно-чорний прапор

22 Лютого 2018 17:03
У Ковелі вивішуватимуть прапор національно-визвольної боротьби українського народу.

Так, сьогодні, 22 лютого, на сесії міської ради прийняте рішення про використання прапора національно-визвольної боротьби українського народу на території міста Ковеля.

Його прийняття базується на великому символічному значенні червоно-чорного знамена під час збройної боротьби українського народу за свободу в середині ХХ століття та в ході антитерористичної операції на Сході України, йдеться на сайті Ковельської міської ради.

Підніматимуть прапор на адміністративному будинку Ковельської міської ради, а також на будівлях, у яких розміщуються органи місцевого самоврядування, у певні дати, пов’язані із визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшануванням пам’яті Героїв, а саме: 1 січня - день народження голови Проводу ОУН — Степана Бандери, 22 січня — День Соборності України, 29 січня - День пам’яті Героїв Крут, 20 лютого - День пам’яті Героїв Небесної Сотні, третя неділя травня - День пам’яті жертв політичних репресій, 30 червня - проголошення Акту відновлення Української держави, день народження генерал-хорунжого, головнокомандувача УПА, голови Секретаріату УГВР Романа Шухевича, 14 жовтня - День захисника України, день створення УПА.

Рекомендовано керівникам підприємств, установ і організацій, незалежно від форм власності, громадських об’єднань міста вивішувати стяг національно-визвольної боротьби українського народу на будівлях у визначені дні.

На знак вшанування пам’яті Героїв прапор піднімається в траурному оформленні: до вертикальної частини древка або флагштока прикріплюється чорна стрічка.

Нагадаємо, 13 лютого рішення вивішувати прапор національно-визвольної боротьби українців прийняла Камінь-Каширська міська рада, 15 лютого – Камінь-Каширська та Рожищенська районні ради, а 16 лютого – Ратнівська районна рада.

20 лютого Горохівська міська і Турійська селищна ради ухвалили рішення вивішувати червоно-чорний прапор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
777 Показати IP 22 Лютого 2018 23:41
І що далі чий партійний символ після свободи, УКРОП, БЮТ, СБПП, а замість герба Ляшка з вилами... Справа доходить до маразму, схаменіться люди, так ми не тільки державу проср&мо, ще й горде звання Українець забудемо. По чиєму сценарію історію пишете Тягнибока, Садового... Включіть мізки нарешті, не будьте стадом, яке продають від одного пастуха до іншого як на ринку...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus